Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

Симоновић: „Код куће је најлепше“

Српски кошаркаш Марко Симоновић по трећи пут је обукао дрес Црвене звезде. У разговору за „Спорт Клуб“ не скрива задовољство због повратка на Мали Калемегден и обећава да ће учинити све да тим игра што боље.

Искусни крилни играч (34) у претходна два наврата члан црвено-белих био је током сезоне 2013/14. и од 2015. до 2017, кад је екипу предводио и као капитен.

Овога пута, потписао је уговор до 2022.

– „Хвала господину Човићу и тренеру Обрадовићу на указаном поверењу и жељи да будем у тиму. То се, уједно, поклопило и са мојим жељама. Хтео сам да одиграм још две године у Звезди и можда ту завршим каријеру. Пресрећан сам због повратка, спреман сам да урадим све за тим”, започео је Симоновић разговор за „Спорт Клуб“.

Репрезентативац Србије протеклу сезону завршио је у Уникахи. У међувремену је било понуда других клубова, али се позив Звезде не одбија.

– „Јако брзо смо се договорили. Мислим да је разговор трајао укупно 2 минута. Ја сам имао неке понуде да останем у Шпанији, било је и из других земаља, али кад се ушло у причу са Звездом то је било то. Звезда има приоритет у односу на све друге клубове”.

Разговор са тренером Сашом Обрадовићем донео је јасну слику о улози у тиму.

– „Сале очекује да искуством помогнем млађим играчима и странцима, на терену и ван њега. Да будем његова продужена рука на паркету. Ту сам да, уз Лазића и староседеоц, помогнем другима да схвате где су дошли и за шта се боримо“.

Обрадовић је недавно преузео српског и регионалног шампиона, а Симоновић се радује сарадњи са њим.

– „Један је од најбољих српских тренера! Имам јако високо мишљење о њему и то није никаква куртоазија. То сам истицао и раније. Стварно је на високом нивоу, највишем, евролигашком. Он то доказује из године у годин и тек ће доказати. Радујем се раду са њим, могу много да научим. Знам и да је сјајан човек, велики професионалац и част ми је што ћу радити са таквим тренером”.

Искусно крило пето је појачање за црвено-беле. Претходно су стигли Џордан Лојд из Валенсије, Лендри Ноко из Албе, Кори Волден из Партизана и Ленгстон Хол из Промитеаса.

– „Лојд је играч високог квалитета, комбо бек, има способност креације, сјајан шутер, стрелац… Апсолутно добар потпис. Волдена знамо из Партизана. Имао је одличну сезону, мислим да је у другом делу био и њихов најбољи играч. Поуздано знам да је за њега владало велико интересовање, али је човек изабрао најбољи клуб и честитам му на томе”, анализира Симоновић нове саиграче и додаје:

– “Ннока познајем из Албе, пратио сам доста тај тим, и сјајан физикалац. Агресиван је на обе стране, велики атлета. Биће баш добар потпис. Хола знам нешто мање, али сам добио информације да је сјајан момак, да је паметан и да зна кошарку. Али, на крају, сви треба да схвате шта је Звезда. Да буду свесни колико је битно и тешко играти овде и колико сви морамо да дамо све од себе да уђемо у систем. Неопходна је потпуна посвећеност кошарци како бисмо напредовали из дана у дан”.

О амбицијама у наредној сезони, Симоновић говори уз дозу опреза.

– „Нов тренер, нов тим, нов систем… Све је ново. Нова ера. Биће нам потребно времена да се припремимо, да ухватимо ритам. Моје мишљење је да наше амбиције треба да остану домаћи трофеји, а да на сваку победу у Евролиги гледамо као на изузетно велику. Важно је да будемо конкурентн и да пружимо најбоље што можемо. Да ли ће на крају бити осам победа, или десет, или плеј-оф, то ћемо видети. Дугачка је сезона, при томе и ситуација је у потпуности атипична за све. Треба бити обазрив“.

За крај, Звездин повратник имао је и поруку за навијаче:

– „Хвала има на огромној подршци и љубави, која је обострана. Рећи ћу само једно – код куће је најлепше!“.

(извор: sportklub.rs)

Повезане вести

Leave a Comment