Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Проширење и нови систем такмичења у АРКУС лиги

Иза рукометаша Црвене звезде је сигурно најтежа сезона у историји нашег клуба. Ситуација је била толико алармантна да је клуб већ био прежаљен када је опстанак у друштву најбољих у питању. Ипак, неки нови ветрови међу црвено-белима почели су да дувају оног момента када је на клупу стигао некадашњи прослављени првотимац нашег клуба и репрезентативац Жикица Милосављевић. Уследило је неколико одличних резултата и клуб је стигао у позицију да у плеј-ауту има добру полазну основу.

Међутим, добро позната здравствена ситуација у свету, па самим тим и код нас довела је до суспензије и прекида такмичења, па је самим тим целокупни шампионат поништен и од јесени се креће у нову жетву бодова.

На основу одлуке Рукометног савеза Србије елитни ранг српског рукомета у сезони 2020/21 биће проширен, а одлучено је и да дође до промене система такмичења. Уместо досадашње јединствене лиге играће се у две групе по осам клубова, а након тога ће по четири најбоље пласиране екипе из сваке групе наставити такмичење у борби за шампионску титулу, док ће преосталих осам клубова разигравати за опстанак, а у нижи ранг преселиће се две последњепласиране екипе. Како је одлучено исти систем такмичења важиће и за сезону 2021/22 с’тим да че тада друштво најбољих напустити четири екипе како би се у сезони 2022/23 систем такмичења вратио на јединствену лигу.

Према још увек незваничним информацијама РК Црвена звезда биће сврстана у групу „Б“ АРКУС лиге заједно са екипама Металопластике из Шапца, нишког Железничара 1949, Новог Пазара, Рудара из Костолац, аранђеловачког Шамота 65, градског ривала Обилића, као и екипе из Супер „Б“ лиге група „Исток-Запад“, а то би требао да буде Раднички 1964 из Крагујевца.

Групу „А“ елитног ранга наредне сезоне требали би да сачињавају новосадска Војводина, Динамо из Панчева, београдски Партизан, Дубочица 54 Лесковац, суботички Спартак, Кикинда Гриндекс, зрењанински Пролетер и представник Супер „Б“ лиге група „Север-Центар“ екипа Југовића из Каћа.

Остаје да видимо у каквом ће саставу наши рукометаши дочекати старт нове сезоне, али свакако су циљеви на основу изјава тренера Жикице Милосављевића да клуб крене ка сигурној луци, да не стрепи за суперлигашким статус и да уколико то буде могуће заузме се једно од места у средини табеле.

Сент фром Yахоо Маил он Андроид

Повезане вести

Leave a Comment