Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

Саша Обрадовић о Нноку, Лојду и Волдену

Причало се о Лендрију Нноку и чим су се за то створили услови, обрео се на Малом Калемегдану, сличан сценарио испратио је и долазак Џордана Лојда, иако се у једном тренутка појавила гласина да би Валенсија могла да му понуди нови уговор.

А, по сличној матрици црвено-бели дрес задужио је Кори Волден. Све то мање је битно од чињенице да су прва три пика Црвене звезде успешно реализована и да почетак прелазног рока обећава много добрих ствари.

О камерунском центру који је међу црвено-беле стигао са шампионском титулом до сада је све познато. Али због чега се баш он нашао на врху листа жеља, питали смо Сашу Обрадовића.

– „Нноко је из године у годину био бољи у односу на оно што је показивао у НБДЛ лиги. Из Турске у Албу је дошао са статусом најбољег одбрамбеног играча. Направио је велики напредак. Његов атлетицизам и могућност прилагођавања су на веома високом нивоу. И сигурно да на позицији пет, може доста да помогне екипи и да буде велика претња на обе стране терена. Са својом атлетиком и вертикалношћу, Нноко мења шутеве. То је предуслов да би се играла кошарка по мом укусу, брза, са доста контранапада. Он је баш тај профил играча за систем који планирам да поставим. Тај систем је сличан са оним што је играла Алба, почев од начина одбране, до тог неког прилагођавања. На крају крајева, и то што је освојио титулу значи пуно за брзу адаптацију“ – рекао је шеф струке Црвене звезде.

Са Џорданом Лојдом црвено-бели су добили провереног комбо бека, што значи да може да изнесе више задатака. Али потпуно је јасно да ће, сада већ бивши члан Валенсије, превасходно имати задужења на „двојци”.

– „Важно је да може да покрива две позиције“ – надовезао се Обрадовић.

– „Али, основа је да се ради о добром шутеру. Показао је то и током прошле сезоне, иако мислим да је требало да буде боље искоришћен. Ипак, није лако ни тренерима у Евролиги да задовоље све, поготово на велики број утакмица. Као и да се у тој великој ротацији нађе модел који ће искористити пун потенцијал играча, али чини ми се да је он могао боље да се употреби. Надам се да ћемо то ми учинити.“

Последњи у низу промовисан је Кори Волден о коме, као бившем играчу Партизана, сви у региону имају веома мало непознаница. А на питање чиме је то њему запао за око, шеф струке црвено-белих каже:

– „Волден такође може да покрије две позиције и који треба да добије минуте на плеју, па чак и да се по том питању, да се његова игра надогради. Али и он је нападач. Комбинација са Лојдом је једна од идеја, ипак имамо их још неколико. У сваком случају, Волден има велики простор за напредак. Млад је, одличан је карактер. Људи са којима је радио, су га баш волели и о њему причају све најбоље, а то је предуслов да размишљаш о неком играчу. Својом атлетиком и игром на оба правца, он заслужује шансу. Када пођеш од тога да неко има квалитет, да има велику амбицију и воли да ради, онда су то више него довољни разлози да се о некоме размишља.“

Истичући и да је Волден оставио одличан утисак и у свим претходним клубовима, Обрадовић је додао:

– „Од Остендеа где је радио у систему Дарија Ђерђе, па преко Израела, односно његових првих европских корака, ишле су у прилог одлуци да га ангажујемо. Његов напредак из године у годину је уочљив и надамо се да ће тим путем наставити…“

(извор/фото: zurnal.rs)

Повезане вести

Leave a Comment