Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда добила признање за хуманитарни рад

Фудбалски клуб Црвена звезда награђен је за хуманитарни и друштвено-одговорни рад признањем Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Наш клуб годинама уназад показао се као организација које се поред спортских успеха може похвалити и бројним акцијама хуманитарног карактера. Признање је испред Министаства уручио министар Зоран Ђорђевић и на тај начин се захвалио нашем клубу за све што чини за угрожене категорије друштва.

Црвена звезда је много пута показала да брине о онима којима је помоћ најпотребнија, као што су деца без родитељског старања, особе са инвалидитетом, ратни и војни ивалиди. Велики број акција спроведем је током трајања Ванредног стања, када је наш клуб чинио све да помогне држави у борби са корона вирусом. Поред донација Инфективној клиници, Црвена звезда је организовала и акцију под називом „Од Звезде с љубављу“ у којој су учестовали и црвено-бели момци и поклонима обрадовали најстарије чланове нашег клуба.

Хуманитарни и друштвено-одговорни рад Фудбалског клуба Црвена звезда може се видети и у донацијама и посетама болницама и институцијама које се брину о деци са посебним потребама, као што су Друштво за церебралну и дечију парализу „Ана Антонијевић“, Дечије клинике у Нишу и Тиршовој.

Одговорно понашање Црвена звезда је промовисала и учешћем у бројним акцијама као што су „Чеп за хендикеп“, „Рециклажна острва“ и „Реци не расизму“. У оквиру Солидарити програма, наш клуб је пружио помоћ школи деце са менталном ометеношћу и аутизмом „Антон Скала“.

У сарадњи са Институтом за трансфузију крви, Црвена звезда традиционално је организовала акције под називом „Црвено бела крв“. Бројним хуманитарним активностима могу се додати и посете школама у којима смо усрећили велики број малишана и обрадовали их поклонима, а у којима су учествовали и првотимци нашег клуба.

Фудбалски клуб Црвена звезда ће и у наредном периоду наставити са друштвено-одговорним радом, уз захвалност Министарству за рад, запошљавања, борачка и социјална питања на признању и ставу према нашем клубу као организацији која се истакла хуманитарним акцијама последњих година.

The post Звезда добила признање за хуманитарни рад appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment