Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Циљ је остварен. Црвено-беле су поново у елити

Стонотенисерке Црвене звезде успешно су завршиле сезону која ни за кога није била лака. Наше девојке су још од септембра претходне године на плећима имале притисак експресног повратка у елитни ранг српског женског стоног тениса, а на крају су циљ оствариле на најлепши могући начин и то у нашој кући у дворани на западној трибини стадиона „Рајко Митић“.

Одустајањем екипе Обилић-Алеве из Новог Кнежевца постало је јасно да једном победом у дуелим са Војводином 2011 и Чоком црвено-беле обезбеђују повратак у Супер лигу. Тако је и било, девојке ништа нису препуштале случају и већ у првом дуелу славиле су и решиле све дилеме.

СТК Војводина 2011 Нови Сад – СТК Црвена звезда 2:4

У уводу меча Емилија Тирагић је прилично лако савладала Марију Стајић па се појавила и зебња да све ово можда и не буде баш онако како смо очекивали. Ипак, врло брзо су Неда Кандић и Миња Владимиров поставиле ствари на своје место, донеле предност нашој екипи, а „завршни ударац“ Новосађанкама задале су Марија Стајић и Миња Владимиров. Посебно треба истаћи младу и суперталентовану Мињу Владимиров која је у дуелу са Милијаном Дујаковић губила 2:0 у сетовима, али је у том моменту поред несумњивог квалитета показала и менталну стабилност, преокренула резултат и Црвеној звезди и званично донела пласман у Супер лигу.

Вечерњи термин донео је нашим стонотенисеркама дуел са екипом Чоке која је пре тога победом над Новосађанкама такође обезбедила пласман у стонотениску елиту за наредну сезону. Екипа против које смо и у лигашком делу сезоне водили жестоке борбе била је физички спремнија и остварила тријумф.

СТК Црвена звезда – СТК Чока 1:4

Оправдање нашим девојкама, ако је оправдање уопште и потребно, је чињеница да су одмах након првог сусрета и тријумфа похитале у дворану СЦ „Визура“ где су здушно бодриле клупске колеге у полуфиналном дуелу плеј-офа.

Непотребно је било шта опширније излагати о дуелу са екипом Чоке. Циљ је остварен. Изборен је повратак у елиту и сада следи припрема свих сегмената клуба да и у Супер лиги наше девојке представљају значајан фактор јер то заслужују и то могу. Пре тога, упућујемо честитке свим девојкама, тренерима, као и руководству клуба на пласману у Супер лигу Србије.

Повезане вести

Leave a Comment