Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Изађеш на терен, победиш и оствариш снове

Предстојећег викенда стонотенисерке и стонотенисере Црвене звезде очекују најтежа могућа, али исто тако и најлепша искушења. Све оно што је учињено у претходних девет месеци тј. од половине септембра претходне године када је стартовала сезона 2019/20 сада је неважно и наше девојке и момци имају прилику да своја имена упишу златним словима у анале не само црвено-белог стонотениског клуба већ и целокупног Спортског друштва Црвена звезда.

Црвено-беле грације у суботу 27. јуна имају лепу прилику да се након једногодишњег одсуства са главне стонотениске сцене врате у суперлигашко друштво. Могле су то наше девојке да учине и кроз лигашки део такмичења, али суспензија свих спортских догађања проузрокована добро познатом здравственом ситуацијом условила је да пут ка елити трасирају преко доигравања. Али тако ће бити и слађе…

Стонотенисерке су лигашки део такмичења завршиле на трећој позицији са скором од 13 победа и пет неуспеха и само један тријумф им је недостајао за коту „два“ која је обезбеђивала директну промоцију. Новосадски Флип је био за корак спретнији и сретнији и већ сада се дичи суперлигашким статусом.

Пласман у доигравање за попуну елитног ранга поред нашег клуб обезбедила је четвртопласирана екипа Прве лиге Србије Чока, као и два последњеоласирана тима елите новосадска Војводина 2011 и екипа Обилић-Алева из Новог Кнежевац. Међутим, екипа из севернобанатског округа која је такмичење у елити ове сезоне окончала са свих 18 пораза одустала је од борбе за суперлигашки статус па ће се у доигравању три екипе борити за две карте које обезбеђују борбе са најбољима од јесени.

Оно што је свакако предност црвено-белих девојака је чињеница да ће се одлучујуће борбе војевати у дворани на западној трибини стадиона „Рајко Митић“, а капитенка Неда Кандић ће своје саиграчице први пут на терен извести у суботу у 10 часова када ће започети мегдан са спортским пријатељима из Новог Сада. С’обзиром да је екипа Обилић-Алева одустала од такмичења јасно је да би тријумфом у овом сусрету црвено-беле већ обезбедиле жељени резултат, али како нам је капитенка Неда Кандић рекла сви у клубу желе да пласман у елиту остваре са два тријумфа што довољно говори о жељи и мотивисаности свих у клубу.

Са друге стране црвено-бели стонотенисери од суботе 27. јуна бију одсудне битке за јубиларну 10. шампионску титулу у историји клуба, титулу која се чека три године. Момци су лигашки део окончали на трећој позицији суперлигашког каравана са идентичним учинком као и дригопласирани новосадски Раднички (15 победа и три пораза) па ће се самимм тим ове две екипе и састати у полуфиналном дуелу плеј-офа који се ове сезоне игра у измењеном формату. Пре нешто више од недељу дана Црвена звезда и новосадски Раднички састали су се у оквиру 17. лигашког кола и пулени тренера Слободана Тасковића славили су након велике борбе резултатом 4:3.

Овога пута меч који ће бити одигран у новобеоградској хали Спортског центра „Визура“ имаће далеко већи значај. Победник ће обезбедити велико финале и прилику да стигне до шампионске титуле и то највероватније у дуелу са званичним шампионом екипом зрењанинског Баната која ће се у овои рунди такмичења састати са Спартак Инфостудом из Суботице.

Када се сагледају сви учесници завршних борби за стонотениску титулу јасно је да се зрењанински тим издваја од осталих. Банат је благи фаворит због чињенице да је званични шампион Србије, а имаће, барем на папиру, и лакши посао у полуфиналном дуелу. Међутим и поред свега наведеног јасно је да је приоритет наше екипе да „прескочи“ прву препреку у доигравању, а затим да у велико финале (недеља 28. јун) уђе потпуно растерећено и тада ће све бити могуће, па чак и да шампионска титула стигне у дворану на стадиону „Рајко Митић“.

– Распоред доигравања за попуну женске Супер лиге Србије:
СТК Црвена звезда – СТК Војводина 2011 Нови Сад
Хала: Дворана на западној трибини стадиона „Рајко Митић“
Датум: Субота, 27. јун
Почетак: 10 часова

СТК Црвена звезда – СТК Чока
Хала: Дворана на западној трибини стадиона „Рајко Митић“
Датум: Субота, 27. јун
Почетак: 18 часова

– Плеј-оф за стонотенисере, полуфинале:
СТК Црвена звезда – СТК Раднички Нови Сад
Хала: СЦ „Визура“, Нови Београд
Датум: Субота, 27. јун
Почетак: 13 часова

… и зато хладне главе и са ватром у срцу, а тада је све могуће!!!

Повезане вести

Leave a Comment