Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаЖенски ватерполоНајновије

Дијана Миловановић: „Титула ће бити наша следеће сезоне“

Ватерполисткиње Црвене звезде пре месец дана су почеле са тренинзима, али је Ватерполо савез Србије недавно саопштио да се Првенство Србије за сениорке неће настављати.

У разговору за званични сајт клуба, млада ватерполисткиња, Дијана Миловановић, рекла је да се екипа још увек није вратила у форму у којој је била пре ванредног стања:

Када су водени спортови у питању, пауза од два месеца је јако дуг период да би се за кратко време вратиле у форму. Прво смо кренуле са теретаном а затим и са тренинзима у базену и полако се враћамо у форму. Нисмо још увек у форми у каквој смо биле пре ове ситуације али тренутно нам је најбитније да се на безбедан начин вратимо, без икаквих повреда – рекла је играчица која ће 21. јуна напунити 18 година.

ЖВК Црвена звездаЦрвена звезда је у децембру освојила Куп Србије, пошто је савладала шампиона, Палилулу, са 9:7. Млада ватерполисткиња верује да би црвено-беле могле да освоје дуплу круну да је Шампионат настављен.

Нажалост, нисмо добиле прилику да повратимо титулу у Првенству ове сезоне, али сам сигурна да ће следеће године сигурно бити наша – рекла је Дијана и додала да је задовољна игром екипе у овој сезони:

– С обзиром да током сезоне нисмо увек биле у пуном саставу задовољна сам целокупним учинком моје екипе и радује ме то што ћемо моци макар да одиграмо утакмице за млађе категорије.

У јулу се настављају Шампионати за млађе категорије.

Прво стиже Првенство за 2002. годиште, а нешто касније и за 2001. Између та два такмичења имаћемо први циклус припрема од недељу дана у Бечеју, а по завршетку Шампионата за играчице до 19 година имамо други циклус припрема у Београду – рекла је играчица Звезде и потом се нашалила:

– Све у свему, за нас ће ово лето бити исто као и свако претходно – пливање, пливање и само пливање. Шалим се наравно, али биће од свега по мало.

Женска јуниорска репрезентација СрбијеДијана је прошле године била у саставу јуниорске селекције која је на Европском првенству у Волосу заузела шесто место и изборила пласман на Светско првенство.

Прошле године смо се после дужег времена директно пласирале на Светско првенство, које је требало да се одржи ове године у Израелу. С обзиром на састав наше јуниорске репрезентације, мислим да имамо јако велики потенцијал и да ћемо заједно догурати далеко, као екипа и свака играчица појединачно.

The post Дијана Миловановић: Титула ће бити наша следеће сезоне appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment