Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звездина триплета

Црвена звезда је једини клуб којем је од осамостаљења Србије пошло за „ногом“ то да освоји Суперлигу, Омладинску и Кадетску лигу у једној сезони. Тиме је поновљен успех остварен пре две године када је такође наш клуб освојио триплету, а све то говори о црвено-белој доминацији, како у сениорском, тако и јуниорском фудбалу.

Колико је Црвена звезда убедљива у Србији, говори то да је почела да руши сопствене рекорде. Када је у сезони 2017/18 освојена триплета, био је утисак да ће требати много времена да прође, да би се тај успех поновио. Ипак, црвено-беле ведете нису дуго чекале – свега две године нам је требало да поново освојимо Суперлигу, Омладинску и Кадетску лигу Србије у једној сезони. Конкретно, у овој такмичарској години смо од вечитог ривала у три најстарије селекције, имали укупно 32 бода више, а с обзиром на то да Суперлига није завршена, постоји могућност да разлика буде и већа.

Сениори Црвене звезде су сезону почели под командом Владана Милојевића, човека који је и пре две године изборио титулу са црвено-белима. Ипак, оно што је Милоје започео, то је Дејан Станковић завршио, па је наш клуб 29. маја тријумфом над Радом од 5:0, укњижио укупно 31. титулу. У сезони 2017/18, наш тим је у првом делу сезоне освојио 77 бодова, а остварио је и седам победа у плеј-офу и тако на врло доминантан начин показао супериорност. У овом тренутку, с обзиром на то да Суперлига још увек траје, Црвена звезда има 72 бода, а остало је три кола до краја, што значи да изабраници Дејана Станковића имају прилику да бодовно надмаше оно што је тим Владана Милојевића остварио тад у оквиру 30. кола. Црвено-бели ће такође имати прилику и да освоје Куп Србије и тако додају додају још један трофеј на овосезонској листи.

Омладинце је пре две године на терену предводио – Жељко Гаврић, момак који је у овом тренутку један од најважнијих фудбалера у тиму Дејана Станковића, што довољно говори и о фабриковању играча за сениоре као приоритетном задатку наше Омладинске школе. Наши омладинци су тада у последњем колу, у невероватном мечу против Партизана, тријумфовали 4:3 после преокрета, а победоносни гол управо је дело Гаврића, чиме су претекли водећи Бродарац и са 76 бодова освојили титулу. У том мечу, гол је чувао Милош Гордић, а одбрану „држао“ Страхиња Ераковић, момци чије време у црвено-белом дресу тек долази, док је таленте рођене 2000. године и млађе са клупе предводио Милан Лешњак. Овосезонски омладинци нису дочекали то да одиграју 30. кола, с обзиром да су због пандемије корона вируса прекинута сва јуниорска такмичења у Србији. Изабраници Славољуба Ђорђевића су на 19 мечева освојили 49 бодова и заслужено завредили титулу, а прекоманду у сениорски тим већ су добили Андрија Катић, Урош Благојевић и Илија Бабић. О успеху Ђорђевићевих пулена говори и то да су ушли међу 16 најбољих јуниорских екипа у Европи.

Успео је Никола Пуача пре две сезоне да доведе црвено-беле кадете, дечаке рођене 2001. године до титуле. Момци које су тада на терену предводили Борисав Бурмаз, Лука Великић и Његош Купусовић, чије се сениорске битке у првом тиму Црвене звезде тек очекују, су освојили 79 бодова и тако демонстрирали раскошан потенцијал. Ситуација са овосезонским кадетима је таква да су бисери Марка Неђића суверено били лидери на табели са 49 освојених бодова из 19 кола, с обзиром на то да је пандемија корона вируса „натерала“ јуниорски фудбал да се оконча пре планираног, наши кадети су заслужено проглашени првацима. А о Владимиру Милетићу, Николи Станковићу, Андреју Ђурићу и осталим бисерима рођеним 2003. године ће се тек чути.

Видећемо колико ће Црвеној звезди требати да још једном сруши лични рекорд и понови освајање триплете. Верујемо да је тако нешто извесно већ наредне сезоне.

 

Повезане вести

Leave a Comment