Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда је шампион – сви на стадион!!!

Домаћа фудбалска такмичења полако се захухтавају након двоипо месечног прекида проузрокованог добро познатом ситуацијом са светском пандемијом. У првом сусрету након укидања ванредног стања црвено-бели су на Бањици савладали екипу Рада (5:0) и тиме су и теоретски обезбедили 31. шампионску титулу у историји клуба, а само пар дана касније тријумфом у Инђији над истоименом екипом резултатом 2:1 обезбедили су пласман у полуфинале националног куп такмичења.

У суботу 6. јуна, након готово пуна три месеца пулени тренера Дејана Станковића одиграће званични сусрет на стадиону „Рајко Митић“. Наши фудбалери ће у 28. колу Супер лиге Србије дочекати екипу Радника из Сурдулице. С`обзиром да се овај меч игра само четири дана пред полуфинални куп дуел са вечитим ривалом јасно је да ће тренер Дејан Станковић неке од стандардних првотимаца сачувати за вероватно кључан дуел у походу на Дуплу круну.

Током јесењег дела шампионата Црвена звезда је гостовала у Суботици 26. октобра претходне године и остварила убедљив тријумф резултатом 5:0. Два гола за нашу екипу на том сусрету постигао је Ел Фарду Бен, а по једном су се у листу стрелаца уписивали Милан Павков, Алекса Вукановић и Матео Гарсија. У том сусрету наша екипа је наступила у следећем саставу: З. Поповић, М. Гајић, М. Дегенек, Р. Панков, М. Родић (М. Иванић), Д. Јованчић (Њ. Петровић), Х. А. Кањас, Е. Ф. Бен, М. Гарсија (Н. Крстовић), А. Вукановић, М. Павков.

Црвена звезда и сурдулички Радник су у досадашњој историји међусобних дуела одиграли 11 мечева. Интересантан је податак да су у свим мечевима славили црвено-бели остваривши импозантну гол разлику 42:3. Најубедљивији тријумф црвено-бели су остварили на нашем највећем стадиону 15. септембра 2018. године када су славили резултатом 6:0, а голове су постигли Боаћи (2), Марин, Кафу, Чаушић и Стојиљковић.

Треба напоменути и да се очекују добро попуњене трибине стадиона „Рајко Митић“ пошто је клуб данас саопштио да је до сада продато 12.000 улазница за овај сусрет. Меч у суботу игра се од 19 часова, а сви који не буду у могућности да меч прате уживо имаће прилику да дуел прате на ТВ Арена спорт 1.

– Супер лига Србије, 28. коло:
Црвена звезда – Радник Сурдулица
Стадион: „Рајко Митић“
Датум: Субота, 6. јун
Почетак: 19 часова
Пренос: ТВ Арена спорт 1

Повезане вести

Leave a Comment