Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

„MaxBet sport“: Највећи уговори на ревидирању

Јасно је: Кад се смањује буџет клуба, смањују се и плате. Ако је буџет мањи за 30 одсто, онда ће да се мање улаже у довођење играча. Такав је закон финансијске кризе условљен пандемијом коронавируса.

Многи клубови су приморани да смање улагања за предстојећу сезону, ни КК Црвена звезда није изузетак. Кризе не заобилазе ни највеће, али јако ударају оне средње, а пустош остављају у малим клубовима. Звезда спада у оне средње…

Треба очекивати да ће играчима, да буду ревидирани уговори за сезону 2020/21. Како „MaxBet sport“ сазнаје, највећи терет требало би да поднесу они са тренутно највећим примањима, Кузмић и Џенкинс. С обзиром на то да је Кузмић имао тежак саобраћајни удес због којег у минулој сезони није могао да пружи ни делић од онога што се очекивало, сасвим је реално да центар црвено-белих прихвати и мања примања.

Ни код Џенскинса не би требало да буде отпора. Американац са српским пасошем нема иза себе сезону за памћење, напротив. Јесте царевао у одбрани, али зато у нападу није постојао. Није „Ђенка“ доведен само због одбране. Он, као и Кузмић, има још годину дана уговора са Црвеном звездом.

Ни за довођења нових играча неће да буде „разбијања касе“. Уговори попут оног који је имао Џејмс Гист за следећу сезону нису у плану. Мере рационализације су неопходне.

Нужно скуп тим не мора да буде и успешан. Много је таквих примера. Барселона, рецимо, која је уложила највише у преказни рок уочи почетка прошле сезоне, није прекид такмичења у Евролиги дочекала на првом месту.

Ни нешто јефтинији ростер не мора да буде лошији од прошлогодишњег, скупљег. Звезда жели то да докаже.

(извор/фото: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/maxbet-sport-saznaje-zvezda-i-kriza-zbog-koronavirusa-najveci-ugovori-na-revidiranju-214778/

Повезане вести

1 comment

dusan јун 5, 2020 at 21:01

ne mora da znaci da ce skuplji roster da bude bolji od nekog umerenog rostera, ali jeftin roster ce izgledno biti katastrofa. ovde kao da neko namerno menja teze. ako hoces da igras evroligu moras da imas mesta za igraca koji ce biti placen kao gist prosle godine, samo sto se sa gistom promasilo. ostoja limar i njegovi tudjmani ce da kukaju na aparthejd i da uzimaju lovu od drzave i opet ce sa njima biti gusto. ako mozemo da vratimo nase igrace to bi bilo super – nedovic, rebic, kalinic, dangubic, jovic… i treba da ostanu dangubic, simanic, stimac. treba da ostane panter. i treba nam bar jedan preozbiljan amerikanac.

Reply

Leave a Comment