Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Циљ је јасан. Победа у Инђији нема алтернативу

У петак 29. маја фудбалери Црвене звезде окончали су поход на нову, трећу узастопну титулу националног шампиона. На бањичком стадиону „Краљ Петар I“ пулени тренера Дејана Станковића до врха су напунили мрежу домаће екипе Рада и тиме стигли до 31. шампионске титуле у историји клуба. Након краћег славља које је уприличено са навијачима испред стадиона „Рајко Митић“ сви у клубу су се окренули обавезама које следе, а следи борба за други трофеј, трофеј који дуги низ година није стигао у пребогати музеј на нашем стадиону.

Након тријумфа над косовскомитровачком Трепчом и Мачвом из Шапца у прве две рунде такмичења црвено-бели у четвртфиналу националног купа гостују у Инђији. Зелено-бели су недавно у првенственом дуелу изненадили екипу тренера Дејана Станковића. У првенственом дуелу који је одигран на стадиону поред пруге 26. фебруара екипа Инђије је била на корак од великог тријумфа, али је Ел Фарду Бен поготком у 75. минуту сусрета успео црвено-белима да обезбеди барем један бод. Свакако ће тај меч бити велика опомена нашим фудбалерима који у предстојећем сусрету немају право на кикс.

У историји међусобних дуела црвено и зелено-бели одиграли су свега четири меча. Три пута су наши фудбалери остварили победу, да би као што је већ речено последње одмеравање снага окончано ремијем. Предстојећи сусрет биће и прво одмеравање снага двеју екипа у оквиру националног куп такмичења.

Екипа Инђије је у прве две рунде Купа Србије елиминисала врањански Динамо победом од 2:0 на домаћем терену, да би у претходној рунди зелено-бели били успешнији од новосадског Пролетера резултатом 2:1 у мечу који је такође одигран у Инђији.

Црвена звезда жели дуплу круну. Титула је освојена и све је у предстојећем периоду усмерено ка куп такмичењу чији трофеј пуних осам година није био на нашем највећем стадиону.

– Куп Србије, 1/4 финала:
Инђија – Црвена звезда
Стадион: ФК Инђија
Датум: Уторак, 2. јун
Почетак: 17 часова
ТВ пренос: ТВ Аренаспорт 1

Повезане вести

Leave a Comment