Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Хокеј на леду: Истином против лажи

Шта се дешава са појединим српским медијима, сигурно многима још дуже времена неће бити јасно. Али оно што је сигурно и километрима видљиво јесте да српски медији увелико користе ову ситуацију са корона вирусом како би фаворизовали једно спортско друштво на уштрб другог.

Свима вам је већ одавно позната прича из кошаркашког миљеа где су се медији утркивали да објављују текстове како они из табора вечитог ривала заслужују титулу у АБА лиги, Евролигу, па умало да још нису објавили да треба да буду шампиони и НБА. Само неко то ипак, од горе, види све, па је и правда пре неки дан задовољена.

Али сада су кренули са још једним спортом којег, иначе, скоро нико од њих и не прати током сезоне сем кад се деси баш нешто занимљиво. Наравно, ради се о хокеју на леду.

Три портала (барем оно што смо нашли на електронским медијима, за писане не знамо), утркивали су се да објаве бомбастичне наслове, а и текстове, како је лига прекинута и како је Звезда тек сада постала првак државе.

За бомбастичне наслове овог пута прозивамо Ало и Телеграф, док је Маxbet отишао и корак даље па написао да је Звезда тек сада званично првак државе. Управо из тог разлога морамо да прозовемо ове новинаре и њихове медијске куће јер није у реду да на овакав начин доливају уље на већ запаљену ватру коју су створили писањем о кошарци.

“Поштовани новинари, због ваших наслова и текстова ствара се све више и више непремостив јаз између присталица црвено-беле и црно-беле боје. Некада су навијачи ова два клуба били пријатељи и имали су витешка надметања на трибинама, као и њихови клубови на теренима, али због вас (у највећој мери) све је више мржње и подвојенбости која ко зна докле може да одведе.

Како можете да стављате у наслове и текстове нешто што није истина? Звезда није тек сад проглашена за првака државе (сениори). Зведа је 14. марта постала првак државе, али ваши нсалови и неки текстови апсолутно не одражавају ту чињеницу. Овим писањем (што наслова, што текстова) дајте прилику оној другој страни (а ту се истицао посебно један човек – Владан Тегелтија) да шири лажи о томе како се против њих спроводи апартхејд, а како се ми, Црвена звезда, увек фаворизујемо и како се нама нешто неправедно додељује.

Пошто сам вам (пишем у своје лично име, Дарио Капин, уредник ЦЗБГ портала) појаснио (надам се) ово око сениора, написаћу вам и за остале селекције. Савез је у овом случају урадио оно што је једино исправно, али ћу ја написати да јесте оштетио ХК Партизан у селекцији до 14 година и ветеране Војводине. Видите, мени и порталу којег водим, са својим колегама, није тешко да напишем истину. Селекција Партизана до 14 година јесте била убедљива и требала је да освоји титулу. Селекције до 12 и 16 година су биле скоро па поравнате и ту је оправдано поништено све јер би и једни и други имали право да се жале. За крај, ветерани Војводине су били најбољи и требали су да освоје титулу, али не као и прошле године када је Савез лажирао неке резултате и написао да су се утакмице одиграле, а играчи нису видели леда.

Али вас тада нигде није било да пишете о томе, као и неким другим махинацијама које су у много чему ишле на штету хокејашког клуба Црвена звезда. Ипак, сада сте се појавили и својим писањима дали ветар у леђа неким људима који не да само сеју мржњу између два спортска друштва, него би најрадије желели да виде једно спортско друштво како у потпуности нестаје.

А колико видим, увелико вам је у томе помогао и тај чувени Савез који пише да је Звезда званично проглашена за шампиона (сениори). Па, шта је та Звезда била од 14. марта па до сада? Незванични шампион којем је додаљена титула? Мислим да је време да си ставите прст на чело и да се запитате мало како и шта радите.

Спортски поздрав.”

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment