Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лигаСаопштења

Саопштење АБА ј.т.д. лиге

АБА лига је након седнице Скупштине издала саопштење које преносимо у целости:

– Скупштина АБА лиге, која је одржана 27. маја 2020. путем видео позива, детаљно је анализирала ситуацију везано за пандемију ЦОВИД-19 и прихватила низ одлука које ц́е у овом деликатном тренутку за спорт и све друге аспекте живота обезбедити даљи развој такмичења.

Након анализе свих могуц́их опција, АБА лига ј.т.д. Скупштина је донела одлуку да прекине сезону АБА лиге 2019/20, АБА Лиге 2 и У19 АБА лиге.

Упркос огромној жељи и разматрању свих могуц́их опција да се сезона заврши на терену, клубови АБА лиге су се побринули да здравље играча, навијача, чланова тренерског штаба и свих осталих који су део организација игара,буду на првом месту.

Присуство и распламсавање вируса ЦОВИД-19 и даље доноси велики број ограничавајуц́их фактора. У том аспекту, земље учеснице нису у идентичној ситуацији, што клубове поставља на различите положаје, ограничава могуц́ности окупљања тимова после више од два месеца паузе и онемогуц́ава спровођење процеса тренинга, што су кључни фактори за сигуран наставак сезоне.

АБА лига ј.т.д. Скупштина је одлучила да се сезона 2019/20 заврши без шампиона у свим својим такмичењима.

У исто време, АБА лига ј.т.д. Скупштина је закључила да је у овом тренутку потребно да се сва енергија усмери на организацију сезоне 2020/21, која ц́е, имајуц́и у виду специфичну ситуацију, донети огромне изазове.

Са циљем даљег јачања конкуренције, АБА лига ј.т.д. Скупштина је одлучила да се АБА лига прошири на 14 клубова. Поред 12 клубова који су у сезони 2019/20 учествовали у АБА лиги (Будуц́ност Воли, Цедевита Олимпија, Цибона, Црвена звезда мтс, ФМП, Игокеа, Копер Приморска, Крка, Мега Бемак, Морнар, Партизан НИС, Задар ), АБА лига јтд Скупштина је одлучила да две вајлд карте за сезону 2020/21 додели Борцу и Сплиту.

АБА лига ј.т.д. Скупштина је одлучила да ц́е АБА лигу 2 у сезони 2020/21 чинити 12 клубова, на основу резултата у државним првенствима. Свих шест земаља АБА лиге (Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Северна Македонија, Србија и Словенија) дац́е по два представника. У случају да се неки клубови из појединих земаља не пријаве за сезону 2020/21 АБА Леагуе 2 сезоне, празна места ц́е се попунити додељивањем специјалне позивнице.

АБА Леагуе ј.т.д. Скупштина је такође донела одлуку да адвокатски тимови Црвене звезде и АБА лига потпишу споразум о вансудском поравнању у складу са одлуком Скупштине, са којом ц́е се судски спор решити на миран начин.

АБА Леагуе ј.т.д. лиге донела одлуку да представници клубова одрже разговор са представницима Евролиге, како би обезбедили најбољи могуц́и третман.

Истовремено, АБА лига и њени клубови наставиц́е да прате ситуацију у вези са развојем вируса ЦОВИД-19 и остац́е у контакту са државом и здравственим организацијама и у складу са могуц́им ограничењима координирац́е своје даље кораке .

Повезане вести

Leave a Comment