Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: „Хистерије и нереална очекивања не доносе ништа добро“

Одлука Евролиге да откаже сезону и да исти тимови играју и наредне је исправна, права кошаркашка, а уједно и добар стандард и препорука за све друге лиге, рекао је први човек КК Црвена звезда мтс Небојша Човић.

Човић је за „Тањуг“ истакао да је задовољан што су црвено-бели остали део елитног такмичења, али да генерално не воли када се овако завршавају сезоне.

– „Као човеку који је 51, 52 године у кошарци, жао ми је што се лига окончала на овакав начин. Ипак, ово су биле објективне околности. Ви знате да смо ми већ 12. или 13. марта кад је проглашена пандемија рекли да нећемо ништа коментарисати око кошарке и лига, у први план смо ставили здравље и тако смо се и понашали“, навео је Човић.

Он је додао да је Звезда претходних година одлично представљала државу Србију, главни град Београд и регион, као и да је апсолутно био уверен да ће челни људи Евролиге донети праву одлуку.

– „Нисам ниједног тренутка сумњао да ћу људи у Евролиги подлећи разноразним лобирањима, притисцима испод и изнад стола, мутним радњама. Имам поверења у те људе, били смо потпуно опуштени, послали смо све што је тражено и био сам сигуран да ће они донети праву одлуку или боље речено једино могућу одлуку у околностима у којима смо се сви нашли“.

На питање да ли то значи да ће и АБА лига „пратити“ Евролигу, Човић је рекао.

– „Ова одлука је добар стандард и препорука. Знате, мислим да не треба „силовати“ људе у спорту, играчи су психофизички у једном интересантном статусу. Мислим да ни АБА лига не може да се настави. Уосталом, такво размишљање је предњачило и на последњем радном састанку клубова који смо имали. Видећемо шта ће бити у среду, ја не бих ништа да прејудицирам. Оно што могу да додам је да ми јесмо за опстанак АБА лиге, али оне АБА лиге која је административно уређена. Већ је познато да ми имамо један судски спор са лигом и да ћемо у томе ићи до краја. Или да се уреди или… знамо која је алтернатива. Ја знам да људе највише нервира истина, али то је тако. Нама предстоји да се припремамо за следећу сезону, први корак је санирање свега оног што смо доживели као велики удар, а све друго – формирање тима, стручни штаб, све ће доћи полако, стрпљиво…“

Човић је изразио захвалност Евролиги на нормалном ставу и размишљању.

– „Исто бих рекао и да је другачије јер Црвена звезда је народски клуб и треба да се понаша у духу овог народа. И када прави велика дела да буде скромна и мудра и увек паметна и на земљи. Мислим да нам је то донело и до сада резултате, јер хистерије и нереална очекивања не доносе никад ништа добро“, поручио је Човић.

Повезане вести

4 comments

IgorCZV мај 26, 2020 at 08:09

Pošto vidim da vesti na MCZ portalu imaju po 200-300 pregleda, a ranije je bilo mnogo više, želim ovde da apelujem.
Zbog svih ovih dešavanja oko EL, crnokošuljaski smradovi su počeli da prikazuju KKCZ kao klub bez istorije i klub koji nije dostojan da igra EL jer su oni, tobože, neka „institucija“. Davno sam primetio na vikipediji da su neke stvari „nedovoljno zabeležene“. Da bi neko video da smo igrali na F4 KEŠ-a mora da pročita ceo tekst, a upravo nam to crnokosuljaški smradovi osporavaju. Potom, nisu upisana još dva finala KPK (Saporta kup) koje je tada bilo skoro egal sa KEŠ-om po kvalitetu, kao u fudbalu KEŠ i kup Uefa. Potom, nisu upisana 2-3 polufinala evropskog KRK i finale KRK. Da ne spominjem da smo mi uveliko bili institucija pre crnokošuljaških smradova.
Neverovatno je da se na Zvezdu svaljuje krivica za ono što je odlučeno u EL i toj odluci mora da se povinuje i ABA Liga.
Ljudi, zvezdaši, ajmo da apelujemo da se izmene stranice na vikipediji (na srpskom i engleskom) i da počnemo malo da ističemo naše uspehe. Kopiraću ovu poruku 100x ako treba. Pozdrav, IgorCZV

Reply
Gogi мај 27, 2020 at 16:35

Svaka cast i ja sam to primetio da nam grobljanci osporavaju dosta toga jer su im mozgovi isprani a pojma nemaju o nasim uspesima i istoriji naseg kluba…Pre neki dan sam odgovorio jednom prejadnom grobljancu na sajtu zurnala da ne lupeta kada spominje top 8 i top 4 jer je Zvezda igrala cetvrtfinale EL 2015/16 a pre toga kada se takmicenje zvalo drugim imenom igrali smo jos jedno polufinale i jedno cetvrtfinale…To ima na nasoj cirilicnoj wiki stranici u sekciji uspesi:

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%9A_%D0%A6%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0#%D0%A3%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%81%D0%B8

Takodje i na nasoj wiki stranici na Engleskom u sekciji KK Crvena Zvezda accomplishments and records:

https://en.wikipedia.org/wiki/KK_Crvena_zvezda_accomplishments_and_records

I u sekciji KK Crvena zvezda in international competitions:

https://en.wikipedia.org/wiki/KK_Crvena_zvezda_in_international_competitions

Takodje i ovde pise o tim uspesima: http://kkcrvenazvezda.rs/o-klubu/

I ovde: http://kkcrvenazvezda.rs/zvezdine-godine/

Tako da mogu crni sektasi da pricaju sta hoce ali nasu istoriju ne mogu da poniste na njihovu zalost.

Pozdrav druze.

Reply
RANKOVIC MILOS мај 25, 2020 at 18:29

COVICU MALO PAMETNIJE SLEDECE SEZONE,IMAS SIMONOVICA,BLAZICA,DANGUBICA,JOVICA,MITROVICA PRAVE ZVEZDASE,UZ BILIJA,PANTERA,KUZMICA AKO SE OPORAVIO,STIMCA,KURIDZA,DOBRICA,SIMANICA,LAZICA,DZENKU SKORO CEO TIM I JOS TRI STRANCA JAKA,HOCEMO VISE NASIH IGRACA KOJI ZNAJU ZA KOJI GRB IGRAJU,I NARAVNO NAJBITNIJE JE TRENER PO MOM MISLJENJE RADONJA JE NAJBOLJE TRENUTNO RESENJE

Reply
Duka-Delija мај 25, 2020 at 18:53

Bravo brate svaka rec ti je na mestu

Reply

Leave a Comment