Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

КК Црвена звезда и званично потврдила учешће наредне сезоне у елитном такмичењу

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је у понедељак 25.05.2020.године добио и званично обавештење од Евролиге да ће у сезони 2020-2021 бити члан најелитнијег европског клупског такмичења у коме ће наступати 18 клубова.

Евролига је у саопштењу додала да ће у такмичарској сезони наступати исти клубови који су се такмичили у сезони 2019-2020 која је и званично прекинута у понедељак 25.05.2020. због пандемије вируса Цовид-19 у 18.колу које је требало да се игра 12-13.марта ове године.

КК Црвена звезда мтс сматра да је ово најреалније, најправедније решење за све клубове, укључујући и наш, који се у тренуцима прекида борио за четвртфинале најелитинијег европског такмичења, али се током двомесечне паузе до коначне одлуке Евролиге, понашао одмерено без икаквог прејудицирања коначног решења које је заправо било – једино могуће!

Овакву одлуку када је наш клуб у питању видимо и као још једну потврду квалитетног рада КК Црвена звезда, партнерског односа који имамо са Евролигом већ дуги низ година, али и великог поверења које најквалитетније клупско такмичење има према нашем клубу и које је грађено дуги низ година.

КК Црвена звезда мтс ће наставити као вишегодишњи интегрални део евролигашке породице да се развија као клуб који је већ скоро деценију учесник Евролиге, али ће такође током лета направити све неопходне и могуће кораке како би наш клуб и први тим били конкурентни у наредној сезони Евролиге, која ће бити изазовна због глобалне пандемије вируса Цовид-19 која је и прекинула кошаркашку сезону у Европи.

О свим даљим корацима клуб ће се накнадно огласити у наредном периоду.

Повезане вести

3 comments

IgorCZV мај 26, 2020 at 08:11

Pošto vidim da vesti na MCZ portalu imaju po 200-300 pregleda, a ranije je bilo mnogo više, želim ovde da apelujem.
Zbog svih ovih dešavanja oko EL, crnokošuljaski smradovi su počeli da prikazuju KKCZ kao klub bez istorije i klub koji nije dostojan da igra EL jer su oni, tobože, neka „institucija“. Davno sam primetio na vikipediji da su neke stvari „nedovoljno zabeležene“. Da bi neko video da smo igrali na F4 KEŠ-a mora da pročita ceo tekst, a upravo nam to crnokosuljaški smradovi osporavaju. Potom, nisu upisana još dva finala KPK (Saporta kup) koje je tada bilo skoro egal sa KEŠ-om po kvalitetu, kao u fudbalu KEŠ i kup Uefa. Potom, nisu upisana 2-3 polufinala evropskog KRK i finale KRK. Da ne spominjem da smo mi uveliko bili institucija pre crnokošuljaških smradova.
Neverovatno je da se na Zvezdu svaljuje krivica za ono što je odlučeno u EL i toj odluci mora da se povinuje i ABA Liga.
Ljudi, zvezdaši, ajmo da apelujemo da se izmene stranice na vikipediji (na srpskom i engleskom) i da počnemo malo da ističemo naše uspehe. Kopiraću ovu poruku 100x ako treba. Pozdrav, IgorCZV

Reply
RANKOVIC MILOS мај 25, 2020 at 18:21

TO JE ZIVOT,PRVO NERAZUMEM DA SE groblje NESTO BUNE,KO BRE VAMA GARANTUJE DA BI UZELI BILO KOJI TROFEJ,VI ABA LIGU NEBI UZELI,BRACO CIGANI SAD DA BUDEMO JOS JACI NEGO IKAD,PROSLO JE OVO CUDO OD VIRUSA,SAD DA SE VRATIMO ZIVOTU I NASOJ ZVEZDI

Reply
Србин са Космета мај 25, 2020 at 17:16

Очекивана и једино могућа одлука!
Са друге стране Топчидерског брда тајац,неверица!
Направити добар ростер,са више домаћих играча и вратити примат у Аба лиги!
Интересантан је Аврамовић,слободан је Недовић(није баш реално),вратити Симона, Јаку…

Reply

Leave a Comment