Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

Оџо: „Здравље је свима апсолутни приоритет“

Када је сезона прекинута црвено-бели су били у Мадриду, пратећи вести и са бригом да ли ће се меч Евролиге против Реала играти, али и како да се врате кући, с обзиром да се већ увелико помињало затварање аеродрома.

На крају, утакмица је отказана, сезона суспендована, а пут до Београда протекао без проблема. Када је проглашено ванредно стање, Црвена звезда је прекинула све активности. Био је то знак за странце да одмах крену са паковањем кофера и одлазак кући. Мајкл Оџо то није урадио. Одлучио је да остане у Србији и сачека епилог. Два месеца касније, много дуже него што је мислио, био је међу 11 играча који су прошли тестове и ставили се на располагање стручном штабу.

– „Мислио сам да ћу две, три недеља бити довољно да се решимо корона вируса и да ћемо се после тога вратити на терен. Нисам видео разлог да путујем, да се враћам, после тога пролазим кроз карантин и све остало. На крају, требало је много више него што сам мислио и морао сам да останем“ – каже увек насмејани центар црвено-белих.

Оџо се ниједног тренутка није покајао због своје одлуке. Време је проводио у стану и радио што и остали. Пратио ситуацију са заразом, одмарао, читао књиге, гледао филмове и играо видео игрице.

Сада је иза њега већ скоро пуне две недеље рада. После серија и анализа, црвено-бели су шест дана радили на отвореним теренима на Малом Калемегдану. Од понедељка су у Пиониру, где се прешло на другу фазу у тренажном процесу.

– „Недостајао ми је тренинг и цела та рутина која га прати. Од устајања рано ујутру, па надаље. Иако га ја тако не посматрам, ово је наш посао и морам да будем одговаран према њему. Волим све што иде уз кошарку, одласци у салу на тренинг, припремање за мечеве и наравно само такмичење.“

Да ли, како и где ће сезона бити настављена знаће се наредне седмице. За понедељак је заказан Борд Евролиге, док је два дана касније Скупштина АБА лиге. Сви играчи са нестрпљењем чекају коначан епилог. Од њега им зависе сви наредни планови. А Оџо не жели ни да прејудицира било какву одлуку.

– „У овом тешком тренутку морамо да пратимо правила која прописују здравствени органи и доктори. Сигуран сам да су људи у лигама у сталном контакту са њима, како би пронашли право решење. Играчима недостаје такмичење, сигурно да бисмо волели да завршимо сезону и да видимо докле је и наш тим дошао. Али на крају дана, здравље је свима апсолутни приоритет. Наше тело је наша машина и морамо да водимо рачуна о њему. За све нас је најважније да будемо безбедни, да наше породице буду безбедне, а онда после тога долази посао. Не могу да кажем шта ће бити, сви чекамо одлуке. Сигуран сам да ће донети одлуку која је најбоља за играче и тимове. Да ли ће наставити или прекинути сезону, па да се онда спремамо за наредну“ – каже снажни центар Црвене звезде.

(извор: zurnal.rs)

Повезане вести

Leave a Comment