Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

Јовановић: „Чекамо одлуку. Лично бих волео да се игра“

Претходног лета са једногодишње позајмице у италијанском Тренту, Никола Јовановић се вратио на Мали Калемегдан са намером да докаже и покаже да је сазрео и да много већу улогу може имати у актуелној сезони у црвено-белом дресу. Ни ове године се није наиграо, али и даље је радио, давао целог себе на сваком тренингу и чекао својих пет минута да се наметне.

Надао се да ће се то догодити у најважнијем делу сезоне. А онда је дошла корона, све је стало и све се променило. Али, Јовановић је остао исти. И овога пута, учинио је све што је до њега да и овога пута из свега изађе јачи и бољи.

– „Време у карантину сам провео тренирајући и учећи. Срећа у несрећи је да сам код куће имао мини теретану, па сам успевао да одрадим неке тренинге. Радио сам шест пута недељно. Такође, трчао сам степеницама. Зграда ми је празна, тако да нисам узнемиравао комшије. Гледао сам да останем у форми, колико год је то могуће. Почео сам да се бавим и италијанским језиком. Прошле године сам играо у Италији и мало сам био љут на себе, што га нисам нешто претерано учио. Али сада сам се посветио томе“ – каже млади центар црвено-белих.

Са тако испуњеним данима, Јовановићу сигурно није било досадно. Али сигурно се много обрадовао када је стигао позив из клуба, са информацијама око тестирања, уводних тренинга и плана рада. Коначно је могао да се врати на терен, тамо где се најлепше осећа.

– „Ушли смо у други мини циклус тренинга. Сада радимо у Пиониру и осећамо се супер. Спремамо се као да ће се сезона наставити. Били смо у највећем пику у тренутку када је све прекинуто, али шта је ту је, сви смо у истој ситуацији. Радићемо да будемо што спремнији.“

Анализе и тестови, шест дана рада на отвореним теренима на Малом Калемегдану, потом и селидба у Пионир. Све је то иза Црвене звезде од тренутка када је 7. априла прекинула паузу од две месеца и започела са постепеним уласком у тренажни процес.

А шта ће се даље дешавати, знаће се већ у понедељак, за када је Евролига заказала Борд акционара.

– „Ово је специфична ситуација, гледамо што боље да се спремимо и да видимо шта ће бити. Чекамо ту одлуку 25. маја и на основу ње ћемо правити планове за даље.“

С обзиром на све речено, није тешко претпоставити како Јовановић размишља по питању наставка сезоне. Упркос паузи од два месеца. Али то му не смета да сагледа ширу слику.

– „Лично бих волео да се игра, желим што пре да се вратим на терен, како бих показао шта знам. Али покушавам да реално сагледам ситуацију. Пре неколико дана је преминуо доктор ЦСКА, велики број играча из других лига нису за то да се игра и не знам да ли је могуће створити адекватне услове за наставак сезоне. Али то је на лигама да процене. И од тога треба да кренемо“ – констатовао је млади цента

(извор: zurnal.rs)

Повезане вести

Leave a Comment