Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда убедљива против Графичара

Црвена звезда је у тренинг утакмици убедљиво савлдала Графичар (4:0) и показала да ће бити спремна за наставак сезоне 29. маја. Најавио је Алекса Вукановић да је у добром голгетерском расположењу када је прошле недеље био прецизан против омладинаца, а то је наставио и данас, јер је његовим поготком начета мрежа Графичара, а гол нашег развојног тима погађали су и Немања Милуновић, Ричмонд Боаћи и Милан Гајић. Изабраници Дејана Станковића сезону настављају гостовањем Раду на Бањици које је на програму у петак од 19 часова и 30 минута. Графичар је веома добро парирао до средине другог полувремена, чиме су и они показали да ће бити спремни за наставак Прве лиге Србије. 

 

Одмерили су снаге лидер на табели Суперлиге, као и водећи из другог по квалитету ранга такмичења у Србији, пред сам наставак првенства када ће уследити епилози свега онога што се играло током сезоне у нашој држави. Сусрет је сам по себи био идеалан, јер је Дејан Станковић имао прилику да види талентоване фудбалере који претендују да једног дана обуку црвено-бели дрес, као што су то већ учинили Николић, Гаврић и Конатар, док је Милија Жижић могао објективно да процени где се налазе његови играчи у односу на најквалитетнији тим у држави.

Почело је врло динамично па је на једној страни запретио Станојев снажним ударцем, док је на другој узвратио Вукановић добрим пасом за Бена коме је мало фалило да пошаље лопту иза леђа Чупића. Снажни дуели Павкова и Ераковића пред голом Графичара, као и Одаде и Петровића на центру игралишта, најавили су то да, иако је утакмица пријатељског карактера, обе екипе једнако желе победу. Све је кренуло од Иванића у 17. минуту када је протутњао по средини терена и луцидно упослио Бена који се добро кретао по левом боку и покушао да пласира лопту у даљи угао, али је она завршила поред гола.

Покушавали су високим пресингом гости да отежају црвено-белима креирање напада из фазе одбране. Успело им је то у 32. минуту када су изборили корнер и када је мало фалило Стојићу да погоди мрежу Борјана. Спустио је Ераковић главом лопту за парњака из централног дела одбране, а фудбалер рођен 1998. године је шутирао из окрета са петерца поред гола. Резулат је могао да промени Павков у 44. минуту када се лукавим кретањем понудио Родићу за пас у простор, али је шутирао преко гола након чега се отишло на одмор.

Ипак, није се много чекало у другом полувремену да изабраници Дејана Станковића постигну погодак. Интервенисао је Ераковић у 49. минуту, али је лопта стигла до Вукановића који је прецизно гађао небрањену мрежу Чупића са нешто више од десетак метара и довео Црвену звезду до предности. Пандан Стојићевој шанси из 32. минута, била је Иванићева из 54, али је ударац, данас веома инспирисаног везисте, завршио преко пречке. Имао је Чупић данас много посла, а пажњу на себе скренуо је феноменалном парадом у 58. минуту када је Бен са ивице казненог простора гађао рашље, међутим, голман из Ниша је био на висини задатка. Талентованог чувара мреже је на муке ставио и Боаћи у 70. минуту када је са ивице казненог простора затресао пречку.

Све дилеме што се тиче победника на данашњем мечу решио је Немања Милуновић у 79. минуту, када је после Гаврићевог извођења корнера био највиши у скоку и погодио мрежу Графичара. Два минута касније Ричмонд Боаћи је материјализовао Гајићев центаршут и прецизним ударцем главом нашао пут до Чупићеве мреже. Показао је Гаврић у 86. минуту због чега је већ сад један од најнадаренијих фудбалера са српским пасошем. Феноменално је предриблао Младеновића и упослио Милана Гајића који из петерца шаље лопту у мрежу и ставља тачку на данашњи меч. Прилику до краја сусрета за Графичар добили су и омладинци Владимир Пријовић и Владимир Лучић, а први сениорски меч у каријери одиграо је штопер рођен 2003. године – Андреј Ђурић.

Црвена звезда – Графичар 4:0 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“

Стрелци: Вукановић у 49, Милуновић у 79, Боаћи у 81. и Гајић у 86. минуту.

Црвена звезда: Борјан (од 46. Поповић), Гобељић (од 63. Гајић), Панков (од 46. Милуновић), Бабић (од 46. Дегенек), Родић (од 63. Конатар), Петровић (од 63. Саного), Николић (од 58. Јованчић), Иванић (од 63. Гарсија), Бен (од 63. Гаврић), Вукановић (од 63. Боаћи), Павков (од 46. Томане).

Графичар: Чупић, Дабић (од 72. Младеновић), Ераковић (од 58. Мркела), Стојић (од 87. Ђурић), Николић (од 87. Пријовић), Одада (од 87. Лучић), Фићовић (од 72. Сантрач), Маронг (од 58. Побулић), Станојев (од 72. Пантовић), Цветковић (од 87. Џугурдић), Крстовић (од 58. Миловановић).

Повезане вести

Leave a Comment