Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеРукомет

Рукометашице и рукометаши поново на терену

Пуна два месеца је протекло од како су наши рукометаши и рукометашице последњи пут били на терену. У међувремену Рукометни савез Србије донео је одлуку да се сва такмичења прекину и да се на такав начин оконча сезона 2019/20.

У дворани на стадиону „Рајко Митић“ данас су се по први пут окупили црвено-бели рукометаши и рукометашице који су након предуге паузе конално успели да осете терен и лопту. Тренери наше две екипе Весна Бојковић и Жикица Милосављевић истакли су да предстојећи период треба схватити као „припреме пред припреме“ које ће свкако много значити како би и рукометашице и рукометаши у озбиљан рад ушли потпуно спремни.

Да подсетимо, наши рукометаши у АРКУС лиги нису могли да се похвале запаженим резултатима у сезони 2019/20. У моменту прекида такмичења заузимали су последњу позицију на табели, али свакако радује чињеница да су од доласка Жикице Милосављевића на клупу остварили прво реми у Панчеву против најбоље екипе АРКУС лиге Динама (26:26), да би у последњем одиграном сусрету савладали код куће Кикинду Гриндекс резултатом 26:25.

Са друге стране рукометашице Црвене звезде у оквиру Прве лиге група „Центар“ (трећи степен такмичења) у последњем одиграном сусрету поражене су од градског ривала екипе СУ ЖР Раднички резултатом 22:24 чиме су се у том моменту значајно удаљиле од позиције која води у виши ранг, али након прекида такмичења и најављених проширења лига постоји нека теоретска шанса да можда и црвено-беле буду уврштене у ту групу тимова. Међутим, мора се ипак бити реалан јер питање је колико је нашим рукометашицама у интересу да у овом моменту наступе у вишем рангу.

Повезане вести

Leave a Comment