Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Гроф Божовић: „Драго ми је што је Деки тренер“

Када год се помене његово име, где год да се појави, звездаши га поздраве громким аплаузом. Некадашњи шеф стручног штаба Црвене звезде Миодраг Гроф Божовић после дужег времена поново је говорио о свом клубу где је увек добродошао. Црногорски стратег не крије да је Звезда један од највећих клубова које је тренирао, као и да је срећан што сада на клупи види Дејана Станковића.

Црвена звезда је један од највећих клубова који сам ја тренирао и нормално је да гледам шта се дешава, као и да се нервирам и навијам. Драго ми је што је сада Звездин тренер Дејан Станковић. Он је један од легенди клуба и сигуран сам да ће људи који воде клуб имати стрпељења да му пруже шансу да нешто направи. Из простог разлога што је дошао у једном моменту када Звезда мења екипу и, на неки начин, стратегију – истакао је Божовић.

Популарни Гроф похвалио је свог некадашњег пулена Александра Катаија, као и доскорашњег Звездиног Кларк Кента и човека који је вратио Европу на Маракану – Владана Милојевића.

– Мислим да је Катаи после Дејана Савићевића и Драгана Стојковића један од највећих играча које сам ја видео на терену и са којим сам радио. Он сигурно заслужује да буде у било ком избору звездиних навијача. Упоређивати је тешко, мислим да је Владан Милојевић направио велики успех, и он је, после генерације из 1991. године која је била првак Европе и света, направио највећи резултат. Не могу да тврдим, али мислим да ће се још дуго чекати да се појави тренер као што је Владан Милојевић.

Божовић нам је описао и како он гледа на целокупну ситуацију изазвану пандемијом корона вируса.

– Ми смо тренери и понекад имамо паузе зато што не радимо, тачније немамо посла, али у сваком случају пауза нам тешко пада. У свему овоме што се дешавало са корона вирусом најтеже пада што, у таквој ситуацији, не можете да видите своје најближе, децу, родитеље. Што се тиче фудбала мислим да се он полако враћа, и вратиће се. Нико не може да каже шта ће бити после ове паузе зато што је ово једна ситуацији у којој нико нема искуства, први пут нам се ово дешава. Објективно, ја као тренер, не знам ни како ћемо се припремати јер никада није била овако дуга пауза.

Некадашњи Звездин стратег осврнуо се и на садашњи састав Црвене звезде, а имао је речи хвале и за младог Николића.

Гаврића много мање познајем од Николића. Веља је један врло талентован играч и објективно нисам очекивао да ће брзо показати шта све може. Ово што је сада одиграо у неколико утакмица у црвено-белом дресу, показује да он има одређен квалитет. У Звезди има много квалитетних играча и према мом мишљењу, Борјан је број један – подвукао је Божовић.

The post Гроф Божовић: Драго ми је што је Деки тренер appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment