Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Шакота: „Коме је ово потребно?“

Кошаркаши Црвене звезде мтс након недељу дана рада на отвореним теренима на Малом Калемегдану данас су одрадили и први тренинг у дворани „Александар Николић“. Након тренинга медијима се обратио тренер наше екипе Драган Шакота.

– „Сматрали смо да је боље бити у природи, на сунцу, свежем ваздуху. Сад је створена основа да се уђе у дворану и почне са другом врстом посла, а то је рад са лоптом, у теретани… Волели бисмо да имамо на располагању све играче, али то је што је. Полако треба дизати све функције у организму на ниво који кошарка захтева, да може да се трчи, да се креће у свим правцима и да се игра одбрана. За то тело мора бити добро спремно“, констатовао је Шакота.

Хоће ли се наставити такмичења у Евролиги и АБА лиги знаће се крајем маја.

– „Још не знамо шта ће бити. Размишљамо као да ћемо сигурно играти и на тај начин радимо са момцима који су ту. Остали играчи ће доћи из другог ритма и то је објективан проблем. Кошта ће нас, али и све, што се тиче форме и достизања такмичарског ритма. Како год, никад неће бити као што је било кад је прекинуто такмичење“, изјавио је Шакота.

– „Имамо искрену жељу да се врати све у нормалу, да смо здрави, да играмо и бавимо се оним што волимо. Али, то је само наша жеља, реалност је другачија. Коме је ово потребно. Коме је потребна ова кошарка и ово такмичење? Да ли је то због неке суве историје или жеље да се нађе у неком одређеном такмичењу? Вероватно да. Наше је да постигнемо максиму од оног што имамо“.

(извор: sportklub.rs)

Повезане вести

Leave a Comment