Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеПрипремеФудбал

Ђорђевић: „Играти против првог тима представља част и привилегију“

Први тим Црвене звезде одиграо је пријатељски дуел са омладинском селекцијом црвено-белих и славио резултатом 3:0.

Тренер омладинског тима Звезде Славољуб Ђорђевић похвалио је своје изабранике и нагласио да је ово за њих била велика школа.

– „Ова деца су увек показивала карактер, било да су тренирала дан, два или три месеца. Играти овде против првог тима, на оваквом терену, стварно представља велику част и привилегију. Мени је пуно срце што су, управа клуба и шеф стручног штаба Дејана Станковић, видели велики потенцијал у мојим играчима, као и да Црвена звезда од ове деце може дуго да живи, јер је пред њима светла будућност“, рекао је Ђорђевић за клупски сајт.

Млади стручњак је објаснио шта младим играчима недостаје да би могли да се озбиљније супротставе првотимцима.

– „Разлика је евидентна. Нарочито и на плану физичке снаге и спреме, али моја деца, како ја волим да их зовем, имају 18-19 година и они су малтене на почетку сениорске каријере. Никада нећу тражити оправдање због тога. Учим их да када изађу на терен морају да знају да нису битне године и снага противника. Мој тим је одиграо другачију утакмицу од уобичајених у првенству. Више смо се бранили, али то је нормлано, сениори су јачи. Без обзира што су моји играчи тренирали само четири дана показали су карактер, а по мени, ово је реалан резултат.“

Ђорђевић је на крају истакао колико свима значи повратак на терен.

– „Много нам је фалила лопта и терен. После само три-четири тренинга моји играчи били живахни, жељни игре. То сам видео и на данашњем загревању. Показали су да им се игра што је и нормално када се бавите овим послом. Сви ми волимо фудбал и када два месеца не тренирате, то је велики проблем за сваког фудбалера. Наравно, када дођете да играте после свега тога, и против оваквих играча какви су у првом тиму, то свакако много значи и морам бити срећан због мојих момака“, додао је Славољуб Ђорђевић.

Повезане вести

Leave a Comment