Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: „Залажемо се да регион има два представника у Евролиги“

Председник КК Црвене звезде мтс Небојша Човић истакао је да клуб има изванредне односе са Евролигом и да очекује да и у наредној сезони буде део елитног такмичења.

– „Желим јасно да кажем да Звезда жели да одиграмо завршницу Евролиге, ми смо почаствовани што смо са 18 најбољих клубова у Европи и очекујемо да тако буде и следеће године“, рекао је Човић за „Тањуг“ и додао:

– „Ми са Евролигом имамо изванредне и партнерске односе, али нама је изузетно важно да истина буде веома јасна и чиста, зато смо и започели са тренинзима, видећемо и са аспеката здравља, транспорта и још других фактора како ће се комплетирати тим“.

Први човек клуба са Малог Калемегдана истакао је и да нема потребе да се „подмећу клипови и мути вода“, пошто се црвено-бели залажу да регион има два представника у Евролиги.

– „Залажемо се да наш регион, простор некадашње Југославије, добије још једног представника у елитном такмичењу, имајући у виду традицију кошарке на овим просторма и колико је добрих клубова и освајача европске титуле било, па и колико је добрих играча изнедрено“.

Кад је реч о наставку кошаркашких такмичења, Звезда све време има јасан став.

– „Ми смо од првог дана рекли да сва такмичења треба, уколико је то могуће, да се заврше на терену, али престали смо да коментаришемо спорт и кошарку, имајући у виду шта се заправо догађало и са каквим смо се проблемом сусрели и као држава и као народ. Не само ми, него и читав свет. Наравно, поштујући у потпуности све државне мере, и пре ванредног стања и у току ванредног стања и сад после“.

Било је речи и о кандидатури Београда за завршницу европских такмичења.

– „Догодило се да су Србија и Град Београд изашли са кандидатуром за организацију завршнице Евролиге, шест кола, Фајнал 8 и Фајнал 4. Ми смо то максимално подржали и са наше стране се трудимо да до тога дође. А онда чујем неке гласине из Шпаније, мада не знам колико се то потура из Шпаније или из Београда, нећу да се бавим истрагом“, поручио је Човић за „Тањуг“.

Коначна одлука о наставку Евролиге биће донета 24. маја.

Повезане вести

Leave a Comment