Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновијеТрансфери

Д`Алесандро: „Аврамовић, Блажич и Дангубић на мети Црвене звезде“

Недавно је први човек КК Црвена звезда мтс Небојша Човић изјавио да је “наметнута кампања за повратак Дејана Радоњића лоша“, али у кошаркашким круговима све одише духом неких прошлих, шампионских времена… Да ли ће се Радоњић вратити или не и даље је питање, али тренутне спекулације говоре да се на Малом Калемегдану планира окупљање старе екипе Црвене звезде!

Италијански новинар Лука Д’Алесандро, који располаже информацијама са свих европских меридијана, тврди да Црвена звезда на радару има двојицу српских кошаркаша – Немању Дангбубића и Алексу Аврамовића!

Актуелни шампион Јадранске лиге од раније жели Марка Симоновића и Јаку Блажича што је потврдио и Небојша Човић лично, а на треба подсећати да је крилни кошаркаш заједно са Дангубићем носили Радоњићеву Црвену звезду у ранијим годинама и доносили пехаре. Све то само додатно потпаљује спекулације да би и трофејни стручњак могао назад на место успеха!

Дангубић тренутно наступа за Естудијантес, где има уговор само до краја сезоне, тако да ће бити слободан у избору нове средине. У АЦБ лиги је на 23 утакмице имао просек од 5,8 поена, 4,4 скока и 1,1 асистенцију.

Што се Аврамовића тиче Уникаха је јако близу томе да раскине уговор с њим пошто није у плановима шефа стручног штаба Луиса Казимира. Или да му бар пронађе нови клуб, што би онда укључивало и добијање одређеног обештећења, пошто Аврамовић има активан уговор на још две сезоне. Он је такође играч Естудијантеса, који би наводно желео да задржи Аврамовића, али због тешке финансијске ситуације питање је да ли би то било изводљиво. Црвена звезда би Аврамовићу могла да понуди играње у европским клупским такмичењима, а питање је још да ли ће то бити Евролига или Еврокуп…

Аврамовић је у Естудијантесу бележио готово 10 поена у просеку кроз шпанско првенство. Постао је редовни члан репрезентације Србије током квалификација за Евробаскет, а дебитовао је још код Саше Ђорђевића током предигре за Мундобаскет.

Од раније се Црвена звезда повезује и са Двејном Евансом из Сасарија, коме уговор истиче на лето и виђен је већ као замена за Стратоса Перпероглуа, а помиње се и име Џимера Фредета, као наследника Билија Берона у случају да одлични шутер напусти Београд дефинитивно.

Повезане вести

Leave a Comment