Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеСаопштењаФудбал

Стоп фудбалу-Преко 150 навијачких група из Европе потписало петицију. Међу њима и „Делије“

Више од 150 навијачких група из 11 земаља Европе је потписало петицију “Без навијача нема фудбала”. Међу њима, испред Србије, потпис на овај захтев ставиле су и присталице Црвене звезде, “Делије”.

Навијачи, наиме, позивају да се пред празним трибинама не настављају фудбалска првенства јер публика чини срце утакмице. Овај захтев су осим “делија” потписали и навијачи из Италије, Немачке, Француске, Румуније, Белгије, Бугарске, Швајцарске, Португалије, Аустрије и Грчке.

– „Европом влада коровирус, а владе су прогласиле тотално затварање и тако заштитиле оно најдрагоценије што имамо – јавно здравље, први циљ за све. Из тог разлога сматрамо да је више него разумно размишљати о апсолутном заустављању европског фудбала. Они који њиме управљају, међутим, одмах су изразили један и само један циљ: да наставе првенство. Чврсто верујемо да би економски интереси били једин интереси, а то потврђује и чињеница да би првенство требало поново да почне иза затворених врата, без навијача. Због тога чврсто тражимо од надлежних органа да се не настављају првенства док долазак на стадионпоново не постане навика без ризика за колективно здравље“ – пише између осталог у саопштењу навијача широм Европе.

Потом се додаје:

– „Данас се фудбал сматра више „индустријом“, него спортом; где телевизије контролишу компаније, хране их својим телевизијским правима, омогуц́авајуц́и самим компанијама да могу да плате несразмерну зараду играчима. Систем заснован искључиво на пословним и личним интересима довешће до смрти фудбала. Желели бисмо да истакнемо да када би Ултраси имали минималну намеру да зараде на ономе што је њихова страст, као што смо ових дана могли да прочитамо у медијима, морали бисмо да покренемо иницијативу да се настави фудбал, уместо да се боримо да обезбедимо да се то не деси, супротстављајуц́и се читавом фудбалском систему и онима који за њих раде.“

Повезане вести

Leave a Comment