Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Терзић: „Регионална лига са клубовима из Мађарске, Румуније и Бугарске“

Појавиле су се информације да ће првак Србије играти само једно коло квалификација за Лигу шампиона следеће сезоне, али је УЕФА брзо реаговала и нагласила до то неће бити случај и да се прати развој ситуације који ће утицати на модел такмичења.

Генерални директор Црвене звезде, која је на прагу освајања титуле, Звездан Терзић, истакао је у разговору за Спортски журнал да УЕФА има три сценарија за почетак квалификација.

– „Савези су у обавези да до 20. јула доставе списак клубова у квалификацијама, реч је о земљама између 16. и 55. места на УЕФА листи. Прва рунда би почела 28. јула, Звезда би стартовала од друге 11. августа. Борба за пласман у Лигу шампиона завршила би се тек крајем септембра, а прелазни рок би трајао до 1. октобра. То је план А.
План Б подразумева да се лиге не заврше до 20. јула због здравствених и организационих околности. Тада је рок до 3. августа.
Може да се догоди ситуација да поједине државе не дозвољавају играње утакмица на њиховој територији до појединих датума, онда би на снагу ступила варијанта игре на неутралним теренима, где може да се путује и то је трећи план“
, рекао је Терзић за „Спортски журнал“.

Терзић је говорио и о потенцијалној Регионалној лиги, коју би чинили клубови из Србије, Румуније, Мађарске, Бугарске…

– „Црвена звезда, Партизан, Војводина, Раднички, Чукарички… требало би да размишљају о регионалној лиги. Имамо пример Белгије и Холандије, које разрађују модел за заједничко такмичење. Да се није погоршала политичка ситуација, то би учиниле и Русија и Украјина. Србија, Мађарска, Румунија и Бугарска су подручја са збирно 50.000.000 становника, постојало би велико интересовање публике, телевизије и спонзора што би доносило приходе од улазница, ТВ права и спонзора. Рачунам да би Србија, Мађарска, Румунија и Бугарска давале по четири представника, била би то лига са јаким ТВ правима и пролазности за осам екипа у европска такмичења. Око 65-70 посто људи у Србији навија за Звезду, боли ме кад видим три хиљаде људи на Маракани. Публика је жељна атрактивнијег такмичења. Нисам причао на ову тему ни саким из УЕФА, али имамо пример да је одобрила женску лигу Белгије и Холандије, а слично се размишља и за мушку. То су моја размишљања, требало би да се разговара са ФСС као нашим матичним савезом, да се види какав је став у осталим фудбалским савезима, који је интерес фудбала у целини“, додао је генерални директор црвено-белих.

Повезане вести

2 comments

Sladajac мај 13, 2020 at 16:09

Mrš iz Zvezde,nije ti ovo OFK BG.

Reply
Marko мај 12, 2020 at 21:34

Kupi polako prnje nesrećniče…

Reply

Leave a Comment