Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

„Сан“: „И Звезда ће бити део европске Супер лиге“

Пандемија вируса COVID-19 нанела је велики финансијски ударац клубовима широм света. УЕФА је прошле године успела да одбије ударац и спречи формирање европске Супер лиге коју би чинили најбогатији клубови „старог контитента“, али чини се да се ова опасност поново указала.

Заговорници ове идеје, преноси британски „Сан“ сматрају да је сад најбољи тренутак да се велики клубови „наговоре“ да напусте своје лиге и да привучени великим новцем формирају затворено такмичење.

Овај извор наводи да би главна мета били Барселона, Ливерпул, Манчестер Јунајтед и Бајерн, али се као потенцијални учесници помињу Селтик, Галатасарај, Ајакс па чак и Црвена звезда због, како се наводи, велике навијачке базе.

Према једном предлогу била би формирана једна група са 20 до 22 тима, а према другом најављује се формирање две дивизије, свака са по 16 тимова.

– „Фудбал је доживео велике промене. Да ли заиста мислите да власници великих клубова брину о традицији? Њих занима искључиво излазна стратегија и нова Европска лига која ће им уз огроман новац пружити управо такву могућност“, наводи неименовани извор.

Повезане вести

Leave a Comment