Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуИсторијаИсторијаНајновијеФудбалФудбал

После 30 година откривени детаљи максимирске драме: Хтели да ликвидирају Пиксија

Сцена у којој Звонимир Бобан удара милиционера уочи никада одиграног максимирског дербија између загребачког Динама и Црвене звезде по многима је најавила крај некадашње државе.

За два дана биће тачно 30 година од ове утакмице, а поменути милиционер Рефик Ахметовић, присетио се детаља овог инцидента, а за почетак је рекао да је Јосип Куже спасао Бобана да га не убије.

– „Могао сам да га убијем. Напао ме на радном месту. Куже га је спасао јер га је одвукао од мене. Ми смо хтјели да смиримо ситуацију, а Бобан је позивао Бад Блуе Бојсе на терен. То је било режирано. Имао сам напуњен пиштољ и колеге су ме наговарале да пуцам, али нисам хтео. Да се утакмица наставила, било би мртвих“, изјавио је Ахметовић за „Јутарњи лист“.

Али ту није био крај драме, пошто је био планиран и напад на Драгана Стојковића Пиксија, али нико није инсистирао да се открије налогодавац.

– „Кад смо мало стегли БББ-овце који су са севера утрчали на терен и питали их шта их је то натерало на дивљање, чули смо следеће: “Имали смо договор да убијемо Пиксија!” Сви су говорили исто, како су добили наређење да убију Драгана Стојковића. Али, како је убрзо дошло до промене власти, промениле су се и полицијске управе па нико није инсистирао на томе да се открије наређење о Пиксијевој ликвидацији“, додао је Ахметовић.

Ахметовић је у пензији и тренутно живи у Илијашу близу Сарајева.

Повезане вести

Leave a Comment