Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

КК Црвена звезда мтс: „Екипа негативна на COVID-19, али чека нас пуно посла!“

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да су сви играчи нашег клуба, као и стручни штаб и део менаџмента клуба, који су у четвртак обавили тестове на вирус Ковид-19, добили у понедељак негативне резултате.

Тестирање на вирус Ковид-19 наш клуб обавио је по свим процедурама, и сматра га првим и најнеопходнијим кораком, како би уопште могли да размишљамо о почетку припрема у овим околностима које су нове за све, и којих није лишена ни бројна светска и европска кошаркашка породица. Као клуб који је и на овај начин показао да је изузетно одговоран, који брине о здрављу својих играча , свих запослених али и о друштву у коме живи и ради, очекујемо исто од осталих клубова у наредном периоду и то у складу са прописаним процедурама. Без одговорности свих, сматрамо да нема никакве сврхе да се поново враћамо на терен и ризикујемо здравље свих актера једне кошаркашке утакмице!

Сениорски тим након првог и неопходног корака како би се вратио тренинзима и кошарци, већ у понедељак обавио је и неопходне тестове оптерећења у ординацији спортске медицине „Вита Максима“ како би лекари и физиотерапеути проверили физичку спрему играча након двомесечног карантина.

Без обзира на добре вести које смо добили у понедељак, КК Црвена звезда такође мора да констатује да су остали основни параметри резултата играча добијени анализом крви и урина забрињавајући, и захтевају посебну пажњу у даљем тренажном процесу играча. Наиме, општи имунитет играча није на задовољавајућем нивоу, такође дошло је и до пада мишићне масе и аеробних способности. Очигледно је да је двомесечна пауза оставила велики траг на нашим играчима, који су као и сви грађани Републике Србије, били у кућној изолацији током ванредног стања.

КК Црвена звезда мтс као друштвено одговоран клуб који је током ванредног стања које је проглашено од стране надлежних органа Републике Србије, спорт ставио у други план, понавља да жели да дође до резултата, искључиво и само на терену без икаквих „кампања“ и разних „анализа“ ко је шта учинио до почетка пандемије, и ко је и за које такмичење спреман! Наравно, на првом месту водећи рачуна о здрављу играча који носе дрес Црвене звезде и свих осталих актера једне кошаркашке утакмице.

КК Црвена звезда ће у наредном периоду врло опрезно и у складу са свим препорукама надлежних органа, лекарског тима и физиотерапеута нашег клуба, уз стално медицинско праћење играча, приступити повратку на терен нашег сениорског тима, као и играча млађих категорија чији су тестови на вирус Ковид-19 такође били негативни. Припреме сениорског тима ће се од уторка одржати на отвореним теренима КК Црвена звезда на Малом Калемегдану.

О свим даљим корацима, КК Црвена звезда ће свакодневно обавештавати јавност.

КК Црвена звезда мтс

The post КК Црвена звезда: Екипа негативна на Ковид-19, али чека нас пуно посла! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment