Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Duža pauza za Vilotića

Milan Vilotić
Milan Vilotić

FK Crvena zvezda želi da upozna javnost da će naš igrač Milan Vilotić u narednom periodu biti van takmičarskog pogona.

Milan Vilotić je posle utakmice 1. kola Jelen Superlige, odigrane 14. avgusta u Smederevu, upućen na snimanje desne lopatice. Urađen je lekarski pregled na kome je utvrđeno da Milan ima zdravstveni problem koji zahteva hiruršku intervenciju. Najbolja klinika za takvu vrstu intervencija se nalazi u Bolonji i Milan će na njoj narednih dana biti podvrgnut hirurškom zahvatu.

Crvena zvezda, svi drugovi iz tima, zaposleni u klubu, uprava i svi naši navijači biće uz Milana i njegovu porodicu. Naš Milan će pobediti i na ovoj životnoj utakmici koju igra. Čekamo ga da se vrati iz Bolonje, nastavi da trenira i zauzme svoje mesto u timu. Do tada učinićemo sve da nadoknadimo njegovo odsustvo. Igraćemo za njega i svaka naša pobeda, i svaki naš gol biće za Vilotu.

Odmah po saznanju da Vilotića očekuje lečenje kontaktiran je kapiten reprezentacije Srbije, prvotimac Intera i nekadašnji kapiten Crvene zvezde Dejan Stanković, koji je pomogao u kontaktu do klinike u Bolonji, na kojoj će Vilotić nastaviti lečenje.

„Želimo da javnost zna razloge Milanove pauze da ne bi dolazilo do nagađanja. Ovim putem molim sve medije i javnost da imaju razumevanja. Milan je prvotimac Zvezde, odličan fudbaler i još bolji čovek. Predstoji mu odlazak u Italiju gde će biti urađene dodatne analize kako bi se utvrdila terapija i dalji tok lečenja. U ovom trenutku je najvažnije Milanovo zdravlje, a mesto u timu ga svakako čekА,“ kazao je Andrija Kleut, generalni sekretar Crvene zvezde.

Milan Vilotić ističe da je pred njim još jedan težak zadatak i velika borba kakve je u životu imao mnogo.

„Upućen sam u sva dešavanja i predstoji mi odlazak u Bolonju. Izabrao sam kliniku zajedno sa porodicom i verujemo zajedno da će sve biti kako treba. Prve analize su pokazale da u toj kalcifikaciji ima i tumorodinog tkiva koje će biti dodatno analizirano pa će onda biti donešena odluka. Još uvek ne znam šta je sledeći korak u lečenju, ali to ćemo znati za par dana. Nije lako, ali ovo gledam kao još jednu tešku utakmicu i jakog protivnika. U ovom trenutku se osećam dobro kao i poslednjih nedelja, ali mirovanje je obavezno,“ kroz osmeh kaže Milan i dodaje – „Molim sve predstavnike medija da se za dodatne informacije obraćaju FK Crvena zvezda koja će svima iskreno izaći u susret. Ovo je sada moja privatna borba koja će imati veze sa fudbalom tek kad se oporavim.“

FK Crvena zvezda još jednom izražava podršku svom fudbaleru i poziva sve navijače našeg kluba da isto učine i budu uz Milana i sada kad nije na terenu.

Повезане вести