Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Катић: „Учим од Борјана и Поповића“

Талентовани чувар мреже нашег омладинског тима Андрија Катић, полако, али сигурно крчи пут ка будућој Звездиној јединици. Феноменалне партије голмана из Трстеника у домаћим, али и европским оквирима, нису прошле незапажено код Дејана Станковића који је младог Катића прикључио сениорском тиму Црвене звезде на почетку пролећног дела сезоне.

Част је тренирати на помоћним теренима Маракане и делити свлачионицу са Борјаном и Поповићем. Заиста сам био пресрећан када сам добио позив из првог тима, а договор је остао да и даље будем на располагању омладинцима како бих имао што више мечева „у рукама“. Трудим се да учим од искуснијих голмана, да купим „форе“ и да време проведено са њима буде максимално у корист мог напретка – почиње разговор Катић.

После добрих партија у омладинцима, уследио је позив из првог тима.

– Феноменалну сезону сам имао у омладинцима. Суверено смо први на табели у Србији и заслужено освојили титулу, а у Лиги шампиона за младе смо успели да померимо неке границе и пласирамо се међу 16 најбољих јуниорских екипа у Европи. То је огроман успех. Позив међу сениоре дошао је као награда за све то, али и за мој напоран рад.

Ужелео се Катић рада са лоптом, а од прошлог понедељка се вратио у пуни тренажни процес под строгом командом Бојана Јоргачевића, тренера голмана нашег сениорског тима.

– Много ми је недостајао стадион, тренинзи и све што иде уз то. Ипак, пријало ми је време које сам провео код куће, заиста сам уживао са породицом, али опет, желео сам што пре да се вратимо у тренажни процес. Кренули смо у понедељак, добро за сада радимо и верујем да ће тако и остати.

Катић је већ осетио барут сениорског фудбала, јер је као шеснаестогодишњак дебитовао за први тим Јагодине. Ипак, највећа жеља му је да заигра за Црвену звезду.

Моје је да се трудим, радим и да заслужим шансу да станем између статива у дресу Црвене звезде – подвлачи Катић.

The post Катић: Учим од Борјана и Поповића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment