Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Супер лига се наставља 30. маја. Још четири кола до краја шампионата

Дуго чекана одлука о наставку Супер лиге Србије у фудбалу коначно је данас угледала светлост дана. Након састанка Извршног одбора Фудбалског савеза Србије познато је када и у ком формату ће се наставити елитни ранг српског фудбала.

Одлучено је да ће се шампионат наставити 30. маја и да ће бити одиграна само четири преостала кола прве фазе такмиења. Плеј-оф, као и плеј-аут ове сезоне неће бити на програму, а исто тако донешена је одлука да нико неће напустити Супер лигу тако да ће он наредне сезоне уместо 16 бројати 18 клубова који ће играти по двокружном бод систему укупно 34 првенствена дуела.

Када је реч о другм степену такмичења, у Првој лиги Србије такође ће се одиграти преостала четири првенствена кола у којима ће се водити велика борба за освајање прве две позиције које гарантују промоцију у елиту.

Да подсетимо, наш клуб у моменту суспензије такмичења налазио се на лидерској позицији са 69 освојених бодова. Екипа тренера Дејана Станковића има на свом конту 11 бодова више од другопласираног Партизана па је за дефинитивну потврду нове шампионске титуле неопходно да у преостала четири сусрета освоји барем два бода с`обзиром да у актуелној сезони има слабији међусобни скор са вечитим ривалом. Црвено-белима остаје да у наставку сусрета одигра мечеве са екипом Рада на бањичком стадиону „Краљ Петар I“, затим у 28. колу на наш највећи стадион стиже сурдулички Радник, да би у последња два овосезонска кола гостовали у Сенти екипи ТСЦ-а и на крају на стадион „Рајко Митић“ долази новосадски Пролетер.

Повезане вести

Leave a Comment