Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Осмеси на најнеобичнијем тренингу у историји

Фудбалери Црвене звезде данас су одрадили прве групне тренинге од увођења Ванредног стања 15. марта због пандемије корона вируса али под сасвим необичним околностима и програму који је стручни штаб осмислио у оквиру свих инструкција и мера које је донело Министарство омладине и спорта за рад на отвореном.

Пандемија ковид 19 је уздрмала свет, засигурно ће га променити у свим сферама живота, па је тако и први радни дан на стадиону „Рајко Митић“ протекао, слободно можемо рећи – историјски. Као у оној пословици „све је исто а сасвим другачије“.

И фудбалери су са осмехом долазили на стадион где их је од уласка на капији чекао један нови хигијенски режим који ће се по одредбама Министарста спроводити у овим ванредним околностима узроковане пандемијом ковид 19.

Играчи су прошли комплетну медицинску процедуру, сви су здрави јер су се током паузе стриктно придржавали свих препорука лекара. Једва су сви чекали да изађу на терен. Станковић је са кондиционим тренером Федериком Панонћинијем поделио играче у три групе, практично три тренинга – две групе са по осморицом и једну са седморицом фудбалера. Сам процесс тренинга од максимум 10 особа на терену је био специфичан јер је морао да буде осмишљен да фудбалери буду на прописано дистанци, а истовремно да буде сврсиходан са свим потребним техничко-тактичким сегментима. И то све без контакта, на прописаној дистанце што је тренинг за спорт који се углавном састоји од физичког контакта чинило специфичним, јединственим и сасвим новим.

После активације и одређеног сета вежби радило се са лоптом што је играчима пријало јер су у претходном период одрађивали код куће тренинге на одржавању физичке припремљености. На терен се вратио после паузе због повреде и Секу Саного, што свакако радује стручни штаб али и навијаче Црвене звезде.

Голмани Милан Борјан и Зоран Поповић су радили са Бојаном Јоргачевићем на другом терену по већ устаљеном програму. Голмански тренинг је био разноврстан и веома интензиван али је пријао нашим „јединицама“.

The post Осмеси на најнеобичнијем тренингу у историји appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment