Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоРагби

Започео са радом званични сајт РЛК Црвена звезда

РЛК Црвена звезда последњих пар година представља убедљиво најбољи рагби 13 клуб не само у Србији, већ и на подручју комплетног Балкана.

Клуб је основала група ентузијаста 2006. године на иницијативу Милоша Кућанчанина, репрезентативца у рагбију 13. РЛК Црвена звезда је 2007. примљена у Рагби 13 федерацију Србије, а крајем исте године је одиграла и прву утакмицу против Ниша и остварен је и први историјски тријумф. Црвена звезда је 2008. примљена у Спортско друштво Црвена звезда, а од те године почиње да се такмичи у Рагби лиги Србије. Од 2011. постоји и јуниорски тим (до 18 година), који је исте године био један од учесника историјског првог јуниорског првенства Србије у рагбију 13.

Прву шампионску титулу наш клуб је освојио 2014. године чиме је прекинута дванаестогодишња доминација екипе Дорћола. У историји нашег клуба, али и рагбија на Балкану остаће уписане 2018. и 2019. година када су црвено-бели остварили невероватан успех освојивши све могуће трофеје, укупно осам (Првенство Србије, Куп Србије, Суперкуп Србије и Балканску Супер лигу). РЛК Црвена звезда је и 2020. године наставила са жетвом трофеја пошто су 8. марта ове године на терену СЦ „Инге“ резултатом 32:28 савладали екипу Партизана у борби за трофеј намењен победнику Суперкупа Србије.

Да клуб мисли и на будућност и лакши контакт са навијачима и љубитељима рагбија, говори податак да је са радом започела и интернет презентација клуба. У будуће све информације из РЛК Црвена звезда можете пратити на следећем порталу:
https://www.rlkcrvenazvezda.com

Повезане вести

Leave a Comment