Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Радоњић: „Природно је да се вратим у Звезду“

Некадашњи тренер Црвене звезде Дејан Радоњић говорио је за Спорт клуб о годинама проведеним на клупи ‚црвено-белих‘, успесима, стању у кошарци и свом евентуалном повратку.

– „Ради се о периоду од четири године у Евролиги. Било је различитих сезона са системима такмичењима који нису исти. Првих година смо имали један систем, да би он у последњој сезони био промењен. У првој сезони смо после првих десет дуела отишли у Еврокуп, а следеће године смо били у Топ 16, да бисмо наредне играли четвртфинале Евролиге против ЦСКА, а онда смо ушли у нови систем од 30 мечева, није их могуће поредити. Не треба оцењивати све укупно, већ правити анализу од сезоне до сезоне јер објективно постоје разлике. У неким сезонама је било више утакмица, у неким мање. Такође, АБА лига је била у другачијем систему са мање мечева, па се и то променило. У последњој сезони смо имали полуфинале у току Евролиге, или финале дан, два после Евролиге. Није адекватно направити анализу читавог период, већ радити то постепено, од сезоне до сезоне“, истакао је Радоњић.

Мечеви полуфиналне серије АБА лиге у сезони 2014./15. између два вечита ривала били су својеврстан спектакл. Партизан је дуго владао, а Црвена звезда је покушавала да преузме трон, у чему је успела пошто је забележила дупли брејк и скор 3:1, притом се пласиравши у Евролигу.

– „Оно што је свима познато јесте да су мечеви између Црвене звезде и Партизана посебно интересантни и да је јако тешко мерити количину притиска која је тада присутна. Можемо да причамо о дуелима између та два тима, који су више или мање битни, али сваки је прича за себе. Борили смо се да дођемо до тог момента који нас је чекао у полуфиналу и финалу. На основу постигнутих резултата, дошло је до тога да у полуфиналу играмо против Партизана. Имали смо добру сезону у Евролиги, ушли смо у Топ 16, а претходно смо освојии Куп. Спремали смо се за нешто што смо знали да ће да дође. Оно што је другачије у односу на стандардне мечеве, да тако кажем, јесте да смо у јако кратком интервалу имали доста утакмица. Систем је био такав да смо играли два дана, па смо паузирали два дана и онда опет играли дан за даном. Онда је требало да буде поновна пауза, па пета утакмица. Распоред је у најави показивао да ће бити тензије. Партизан је у другом мечу направио брејк и после 1:1 и два дана паузе требало је играти пред навијачима Партизана. Успели смо да направимо добру припрему и одиграмо добар меч, који нам је омогућио да одемо у финале“.

Упитан шта је кључно за успех српских клубова у Еворлиги и да ли је то добар темељ у домаћим играчима, надограђен квалитетним странцима, некадашњи плејмејкер је рекао:

– „Сматрам да је јако важно да домаћи играчи буду основа тима и да буду протагонисти, који ће дати квалитет, а да се у односу на то што се има планира долазак странаца. Наравно да то није баш тако једноставно, али селектовањем и подизањем лествице може да се, сигуран сам, прави добра база домаћих играча, који треба да буду носиоци резултата“.

Многи очекују и надају се његовом повратку у Звезду.

– „Рекао сам за Спорт клуб у разговору са Сашом Озмом у јануару да би било природно да се то деси. У овом тренутку када је сезона прекинута и када имамо здравствени моменат који је најбитнији, мислим да није адекватно причати о томе. И раније сам говорио о томе да су моја осећања према Црвеној звезди позната и јасна. Знам став навијача. Мој став према њима такође је сасвим јасан и ту нема ничег непознатог“, закључио је Радоњић.

(извор/фото: sportklub.rs)

Повезане вести

1 comment

Mississauga мај 1, 2020 at 07:28

Samo Saša Obradović i niko više !!!

Reply

Leave a Comment