Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВеслањеНајновијеОстало

Приче из историје – Милош Томић

75 година велике Звезде!

„Седамдесетпет година Спортског друштва Црвена звезда! Седамдесетпет година радости, победа, пораза, среће, страсти, па и туге. Спортско друштво Црвена звезда је прича о угледу и значају спорта. Прича о успоменама на велике победе. Прича о великим клубовима. Прича о изузетним резултатима Звездиних спортиста који су 75 година представљали и убудуће ће представљати амбасадоре спорта своје Црвене звезде, Београда и Србије.“ (Зоран Аврамовић, главни и одговорни уредник Звездине ревије и директор Црвена звезда маркетинга, из уводника број 669)

Црвена звезда је свог првог светског првака у веслању добила 2001. године када је Милош Томић ушао у ред бесмртних и попео се на кров света.

Златну медаљу освојио је на Светском првенству за млађе сениоре које се те године одржавало у Линцу (Аустрија) у дисциплини двојац без кормилара за лаке веслаче у пару са Гораном Недељковићем (ВК Смедерево).

Са истим партнером је и наредне године учествовао на Светском првенству за млађе сениоре које се одржавало у Ђенови (Италија) где су овога пута освојили бронзану медаљу у истој дисциплини.

Томић је био учесник Олимпијских игара у Атини 2004. године, где је у четверцу без кормилара за лаке веслаче освојио 7. место. Учествовао је на четири Светска првенства за сениоре и освојио је две бронзане медаље у дисциплини двојац без кормилара за лаке веслаче, 2008. године у Линцу (Аустрија) и 2009. године у Познању (Пољска).

До прве медаље на Европском првенству за сениоре стигао је 2007. године у Познању (Пољска) када је освојио 2. место и сребрну медаљу у четверцу без кормилара за лаке веслаче. И наредне године на Европском првенству у Атини (Грчка) се окитио сребрном медаљом у истој дисциплини, а након тога је освојио још три бронзане медаље на Европским првенствима, у Бресту (Белорусија) 2009. године, Пловдиву (Бугарска) 2011. године и Верезеу (Италија) 2012. године.

Државни првак био је седам пута – 1999. и 2000. (скиф за лаке веслаче), 2002. (двојац без кормилара и двојац без кормилара за лаке веслаче), 2003. (двојац без кормилара за лаке веслаче и четверац без кормилара) и 2004. (четверац без кормилара).

Након професионалне каријере Милош Томић се посветио тренерском послу и сада је у својој Црвеној звезди где са великим успехом тренира будуће шампионе.

The post Приче из историје – Милош Томић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment