Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

И Матео Гарсија на излазним вратима

Прво Звездан Терзић, а затим и Митар Мркела су били јасни: Звезди током лета предстоје велике промене у играчком кадру са посебним акцентом на продаји фудбалера.

Црвено-бели су се већ разишли са Жандером и Раџивом Ван Ла Паром које је Дејан Станковић у старту елиминисао и није их ни водио на припреме, а док чекају одлуку о наставку сезоне и привођењу крају шампионата, предузимају се кораци у даљем растерећењу играчког кадра и платног буџета који је оптерећен.

Следећи који је на излазним вратима Маракане је Матео Гарсија.

Најскупље појачање црвено-белих прошлог лета завршило је своју епизоду у Љутице Богдана после само девет месеци, сазнаје „Телеграф“. Ако је и нешто играо јесенас, Аргентинац током пролећа ниједном није био стартер на шест утакмица које су црвено-бели одиграли под вођством новог тренера.

Четири пута је улазио с клупе као резерва и општи је утисак да Дејан Станковић није убеђен у његове квалитете. Приде, како је Звезда недавно продужила уговор са Ел Фарду Беном који покрива десну страну, јасно је да јој скупа резерва која заузима место странца (у Суперлиги је њихов број ограничен на четири) није потребна.

Зато ће Звезда покушати да прода Гарсију током предстојећег прелазног рока јер јој се никако не исплати да му до 2023. године исплаћује по пола милиона евра по сезони, колико Аргентинац зарађује на Маракани за седење на клупи или на трибинама.

Матео Гарсија је прошлог лета био најскупље појачање црвено-белих који су шпанском Лас Палмасу платили 1,8 милиона евра за његов долазак, а приде и водили велики рат за његов потпис са грчким Олимпијакосом.

Он је четврто појачање од прошлог лета које није задовољило укусе управе клуба, а како је и искусни Шпанац Кањас отписан уз Ван Ла Пару и Жандера, црвено-бели се не могу похвалити да су погодили са појачањима.

Тенденција управе црвено-белих је да се у наредним месецима врате пракси „оживљавања“ Срба из иностранства, која им се у прошлости поприлично исплатила са Немањом Радоњићем, Ненадом Крстичићем, Александром Пешићем… па ће приликом одабира појачања приоритет опет бити довођење фудбалера са српским пасошем, који би без сметњи могли да конкуришу за први тим.

Само прво да се отарасе Матеа Гарсије који има (за наше услове) јак уговор у Љутице Богдана вредан 2 милиона евра за четири сезоне.

(извор/фото: telegraf.rs)

Повезане вести

Leave a Comment