Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Човић: „Када будемо знали предлог Евролиге можемо да се уклапамо у тај предлог“

Видео конференција представника клубова регионалне АБА ј.т.д. лиге која је одржана у среду 22. априла очекивано није довела ни до каквих решења. Представници клубова су у великој мери разумно износили ставове о актуелној ситуацији. Посебно треба истаћи здраворазумска излагања представника Мега Бемакса Мишка Ражнатовића и подгоричке Будућност ВОЛИ Драгана Бокана. Са друге стране било би апсолутно дегутантно са наше стране да коментаришемо излагање представника клуба која од почетка ове светске кризе готово свакодневно износи став, да не кажемо да кука и моли, да се његовом клубу додели титула, а самим тим и евролигашко учешће, коју су из само њима знаних разлога заслужили.

Овом приликом преносимо излагање првог човека КК Црвена звезда мтс Небојше Човића:

– „Нама је остало у АБА лиги да одиграмо неких 18 утакмица. Када то упоредим са Евролигом која прави огромне напоре да заврши у целом формату такмичења, Евролиги је остало укупно 78 утакмица када урачунам укупно и плеј-оф и остале ствари. И не видим разлог, ако Евролига буде успела да одигра 78 утакмица, да ми не можемо да уклопимо тих 18 утакмица. Проценат колико смо ми одиграли утакмица је неких 87,41% и према томе треба ићи према „Мид-у“, а за вашу информацију власништво „Мида“ је сада у Телекому Србије, тако да могуће је направити разговоре евентуално на ту тему, па да видимо да ли је могуће наплатити одређени део тога. Значи не могу да дискутујем какав би календар био и када бисмо почели, јер бих волео да сачекамо каква ће одлука бити Евролиги. Дакле, када будемо сазнали шта ће бити предлог Евролиге можемо да се уклапамо у тај предлог, али у сваком случају, искључиво на спортском терену доћи до завршнице сезоне. Поштујемо све резултате, све је у реду, лига и тако даље, али морамо да кажемо да није први пут да онај ко је први у лиги, а то се дешавало и Звезди, не буде победник плеј-офа, а дешавало се и Звезди да буде трећа, па да буде победник плеј-офа. Према томе, све је то спорт, лопта је округла и мислим да тога треба да се држимо и на тај начин функционишемо. Који датум и какви календари и тако даље, опет зависе од Евролиге. Што се тиче проширења АБА лиге, ми немамо ништа против, али у принципу морамо поштовати пропозиције. Два клуба која би допунила Прву АБА лигу добила би се само ако се и Друга АБА лига заврши. Други фактор је тај, да ако ћемо идуће сезоне имати 14 клубова, то је финансијски фактор. Колико ће то коштати? Колико ће то подићи трошкове? Црвена звезда је, Домагој (први човек АБА лиге), теби послала предлог, а ти очигледно, немој погрешно да ме разумеш, не одговараш на неке наше предлоге да се суспендују сви додатни трошкови, казне и остале ствари, да се на тај начин заштите клубови. Па бих молио да, ако већ пишемо као клуб, да нам се одговори. Слажете се или не слажете? И још морам да вам кажем да не треба само размишљати о сезони 2019/20. Није оптимистички, а није ни песимистички, него је реално. По информацијама које ми имамо биће угрожена и сезона 2020/21 и генерално ће бити угрожен спорт. Биће на великом удару. Наравно, и кошарка.”

У сваком случају остаје нам да чекамо јер извесно је да док год Евролига не буде донела конкретне закључке у вези окончања сезоне 2019/20, као и предлоге за сезону 2020/21, до тада ни АБА лига неће моћи да се изјасни о било којој актуелној ситуацији.

Повезане вести

2 comments

Marko апр 26, 2020 at 21:57

Samo jako!!!

Reply
Nikola апр 26, 2020 at 12:42

Samo jako Čoviću, NAJJAČE do sad ih gazi- nema sa njima „labavo“

Reply

Leave a Comment