Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаИсторијаНајновијеФудбал

Милосављевић: „Имали смо несаломив дух“

Недељко Неђа Милосављевић био је најмлађи у тиму Бранка Станковића који је минималним поразом против Херте у Берлину 1:2 стигао до финала Купа УЕФА. Левокрилни офанзивац радо се сећа меча у Немачкој, те јаке кише, раног вођства ривала од 2:0 и великог хтења црвено-белих које се на крају завршило срећним исходом.

Имали смо несаловим дух, победнички карактер. И нисмо се никог плашили. Од почетка тог циклуса Купа УЕФА играли смо исто, било да се ради о немачкој, енглеској или шпанској екипи. Тренер Бранко Станковић тражио је дисциплину у игри, јаку дефанзиву, концентрацију у завршници, а резултат је био важнији од умирања у лепоти – присећа се Милосављевић.

И тај реванш меч са Хертом у Берлину био је пресликан оним претходним – против Динама из Берлина, Спотинга, Арсенала, ВБА.

– Знали смо да играмо на резултат, борили смо се до последње секунде и углавном смо већину мечева решавали у другом полувремену. Сећам се да смо примили два брза гола, али да код нас није било панике. Некако смо знали да ћемо затрести мрежу. Шеле је то учинио пред крај и после тога смо успели да сачувамо резултат и прођемо у финале.

На снимку РТС коментатор Владанко Стојаковић је гол приписао Милосављевићу, касније се током преноса исправио.

– Била су то друга времена, тешко је са удаљене трибине без технологије по оној киши јасно уочити ко је у гужви био стрелац. Гол је постигнут левом ногом, а у то време смо Шеле и ја стасом личили. Владанко је био легенда…

Друга карактеристика тадашњег тима Бранка Станковића била је да ефикасност.

– Дуле Савић је то лепо недавно рекао, скоро сваку шансу смо претварали у гол, сем у финалу где смо се испромашивали. И ја сам имао велики промашај против Борусије, лопта у Немачкој као да је била зачарана. Занимљив је још један детаљ а био је везан за тренера Станета. Он јесте тражио дисциплину у игри, тачно смо знали шта се сме а шта не сме, али је исто тако чињеница да није спутавао индвидуалност. Давао је пуну подршку свима нама који смо волели да дрибламо. Играо сам код њега стално иако сам био најмлађи у екипи, али сам тачно знао где кад не смем да дриблам. Велика је штета што нам и судија није дао да освојимо Куп УЕФА. По свему што смо показали те сезоне требало је да освојимо трофеј.

Поносан је Неђа на све што је Црвена звезда урадила у последње три-четири године.

– Свака част управи, тренерима, играчима на свему што су урадили да врате Звезду тамо где јој је место. А, Звезди је важна Европа, играње у Лиги Европе и Лиги шампиона доприноси да клуб јача у сваком погледу и права је штета што је ова пандемија корона вируса прекинула сезону. Кад фудбал крене после овога, а требало би ускоро, неће бити ни изблиза на истом нивоу. Велики су трошкови, а ако се остане при одлуци да публика не сме на стадион до краја године, питам се који ће то спонзор имати интерес да улаже. Видим да руководство клуба има план, желим им да им он успе а да Звезда остане и наредне сезоне на мапи Европе јер то је увек жеља нас звездаша.

Милосављевић време у Ванредном стању проводи као и сви остали:

Фирма није радила, углавном сам код куће. Порадим нешто, читам, гледам серије, филмове, мало попричам са мојим саиграчима. Ускоро ће и ово проћи, ваља се вратити свим обавезама али у неким новим оклоностима и бити паметан, причувати се још неко време.

The post Милосављевић: Имали смо несаломив дух appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment