Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДруги пишуНајновијеСпортско Друштво

Милојевић: „Увек у служби наше државе“

Спортисти Црвене звезде деле судбину свог народа и државе и спремни су у сваком тренутку да на било који начин помогну. То истиче Игор Милојевић, генерални секретар СД, које окупља више од 5.000 спортиста из 36 клубова. Због популарности су у првом плану фудбалери, кошаркаши, али и остали су тамо где су потребни.

– „Ми смо увек у служби наше државе. Шта се од нас тражи, ми то да урадимо. Сматрамо да својим примером можемо да мотивишемо друге да се одговорно понашају како бисмо пребродили пандемију. Нама су најбитнији људски животи“ – истиче Милојевић.

Први оперативац црвено-белих, који је и директор ватерполо клуба, наглашава да они не могу да организује волонтерске екипе, али да спортисте упућују на праве адресе.

– „Ми нисмо организација која се тиме бави, а и не желимо да из добре намере некоме нашкодимо. Све наше спортисте, као и навијаче, упућујемо на локалне самоуправе, Цивилну заштиту, све организације које могу да их оспособе да буду од користи, а да притом никог здравствено не угрозе. Запослени у СД су максимално заштићени“ – подвлачи Милојевић.

У свету се већ говори колике ће финансијске губитке претрпети спорт, клубови. Али, Милојевић тај проблем не жели да потенцира.

– „Није тренутак да се о томе прича. Сада сав новац мора да иде на обезбеђивање медицинске опреме како би се спасавали људи. Само људски живот нема цену. А када ово преобродимо, видећемо на чему смо. Увек говорим о оснивачима Црвене звезде, који 4. марта 1945. нису слутили да граде гиганта. Били су ентузијасти, из пепела су створили нешто величанствено. Зато је спорт попут феникса“ – наглашава Милојевић.

Игор подсећа да овакве ситуације уједињују, да се људи не деле ни по верској, ни по националној, ни по расној, ни по клупској припадности.

– „Сада смо сви као један. Ми учимо децу да наспрам себе немају непријатеља, већ противника кога треба да надиграју, а не да понизе. Желимо да се понашају витешки. Надам се да ће се деца после оволиког седења код куће ужелети спорта, да ће сама хрлити ка стадионима, дворанама, базенима“ – истиче Милојевић.

(извор/фото: novosti.rs)

Повезане вести

Leave a Comment