Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Булатовић: „Најслађа је победа у дербију“

Јуче је у просторијама СД Црвена звезда одржана је конференција за новинаре поводом дербија Црвене звезде и Партизана у оквиру 15. кола Винер Штедише Суперлиге. Утакмица између вечитих за разлику од претходних сусрета одржаће се у Хали Пионир у четвртак, 2. фебруара са почетком у 18 часова уз директан пренос на РТС 2.

Чињенице, да се меч из Шумица сели у дворану која има два пута већи капацитет, као и да се очекује долазак обе навијачке групе, подгревају атмосферу пред други лигашки дуел вечитих ривала.

Жељко Булатовић, искусни стратег са момцима у црвено-белим дресовима имаће улогу домаћина у овом мечу. Превалио је Булатовић мноштво дербија преко главе, свестан је да је ово специфична утакмица, да изазива интересовање јавности и додатну тензију:

– Не знам када се и да ли се икада играла нека лигашка утакмица у Пиониру, када је одбојка у питању?!. То је изазов и за нас и за Партизан, да у тој дворани пружимо добре партије, да утакмица буде лепа и интересантна. Дербији нису обичне, победе су слађе него у обичним мечевима као што и порази више заболе – каже Булатовић да је оптимист уочи дуела са црно-белима али да верује да исто размишљају и у противничком табору:

– Победника је незахвално прогнозирати. Човек који се бави тренерским послом је неозбиљан ако обећава било шта, спорт је непредвидив, ове утакмице нарочито. Пласмани су небитни, ми јесмо први, имамо бодовну предност али ја сам играчима рекао да је суштина доћи до игре која обезбеђује прво место а не сам пласман. Провлачити се кроз утакмице играти слабо и бити први, не значи пуно у плеј офу, домаћи терен неће значити пуно ако нема добре игре – каже Жељко Булатовић, тренер Црвене звезде.

Владимир Васовић, помоћни тренер у стручном штабу Партизана Термоелектро, очекује да дерби буде узбудљив и неизвестан:

– Тренутне форме обе екипе то обећавају. Звезда игра врло квалитетну и добру одбојку, а ми смо из утакмице у утакмицу све бољи, зрелији. У дербију ће бити све отворено. Пионир је прелеп амбијент за одигравање меча. Ако нам се укаже шанса за победу, искористићемо је – категоричан је Васовић.

Звездин капитен Михајло Митић рекао је да су утакмице против Партизана другачије од осталих и да би његовом тиму победа много значила да се учврсти на првом месту на табели.
– Најважније је да на крају лигашког дела екипа буде међу прве четири и избори пласман у плеј-оф. Партизан игра добро и у последње време је почео да ниже победе. Драго ми је што се утакмица игра у „Пиониру“, увек је лепше кад се игра пред пуним трибинама, тада имамо додатни мотив – рекао је Митић.

Капитен црно-белих Никола Мијаиловић рекао је да Звезда фаворит, јер ове сезоне игра одлично.

– Звезда је прва, али сваки дерби је специфичан меч, очекујем тешку и неизвесну борбу, надам се да ћемо остварити прву победу у вечитом дербију ове сезоне. Четири године сам у Партизану, али тек ове сезоне навијачи су почели да нас прате. Знам и да Звезда има сјајну подршку са трибина и велико је задовољство играти пред најватренијим навијачима – рекао је Мијаиловић.
Утакмица 15. кола шампионата Србије игра се у четвртак од 18 сати у дворани „Пионир“ , а цена улазнице је 200 динара.

Тесне Шумице

Ана Аврамовић, генерална секретарка Црвене звезде, објаснила је зашто је дворана Пионир изабрана да буде поприште дербија.
– С обзиром да је постојало интересовање навијачких група за раније лигашке утакмице те да су Шумице мале да бисмо угостили њих и гледаоце који стално прате одбојкашке мечеве, одличили смо се на овај искорак. Договор је постигнут након разговара са комесаром такмичења и људима из Партизана – рекла је Ана Аврамовић и још додала:
– МУП има информацију о одигравању утакмицу. За обезбеђење су задужене одговарајуће службе дворане Пионир. Надам се да неће бити разлога за специјалне мере.

Повезане вести

2 comments

Nebojsa феб 1, 2012 at 22:07

Ajmo momci vi ste nas ponos, sad je sansa da se zakucamo na prvo mesto, a da ove izbacimo iz pozicije da se bore za prva 4 mesta.

Reply
Драган феб 2, 2012 at 07:59

Биће интересантно данас.. надам се да ће наши да буду на нивоу и да ћемо их добити 🙂

Reply

Leave a Comment