Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Радикалан предлог СЗО. УЕФА демантује наводе

Светска пандемија вируса COVID-19 у потпуности је зауставила све спортске активности широм планете. Тренутно широм света трају нагађања када ће и на који начин бити настављена како национална, тако и европска фудбалска такмичења, али истовремено стижу не баш оптимистични предлози од стране Светске здравствене организације (СЗО).

СЗО наводно је затражила од УЕФА да читав фудбал буде суспендован до краја следеће сезоне – све до 2021. године. У овој организацији се припремају за екстремне мере у случају другог таласа епидемије корона вируса која је већ зауставила спорт и такмичења.

Према наводима италијанске „Републике“, СЗО је свој предлог изложила на јучерашњем састанку генералних секретара чланица УЕФА, који је одржан путем конференцијске везе.

Италијански лист пише и да је жеља Светске здравствене организације да све утакмице буду отказане у наредних 18 месеци. СЗО разматра све могуће сценарије, али је забринута и да би ускоро могао да уследи други талас пандемије.

Истовремено, поводом писања италијанске „Републике“ данас се ограсио и портпарол европске куће фудбала (УЕФА) који је за „Индепент“ изјавио:

– „То није тачно. Таква препорука Светске здравствене организације никада у УЕФА није стигла.“

Подсетимо, УЕФА је у уторак имала састанак, на коме су донете нове одлуке о завршетку фудбалских лига, померању финала Лиге шампиона и Лиге Европе, као и о новим терминима баража за ЕУРО.

Повезане вести

Leave a Comment