Moja Crvena Zvezda
АрхиваВатерполоДомаћа такмичењаДруги пишу

Jelenić:“Hoću finale sa Partizanom“

Viktor Jelenić

Uprkos dugogodišnjoj dominaciji vaterpolista Partizana, rivalstvo „večitih rivala“ i dalje postoji. Pre desetak dana odigran jei meč u Kupu u kojem su bolji bili crno-beli. Bez obzira na to direktor i predsednik VK Crvena zvezda , Viktor Jelenić nije mogao da gleda prvenstvo u svom sportu bez kluba za koji navija. Bez „večitog derbija“ sport u Srbiji nije zanimljiv. Iz tog razloga Jelenić je napustio Italiju i aktivirao svoj bivši klub.

– Pa, gde ću da idem? Mogao sam da ostanem u Italiji, ali hteo sam da se vratim. Ovde je opcija bila samo Zvezda, jer u Partizanu nisam igrao. Ja sam veliki zvezdaš i bio mi je veliki problem to što klub ne postoji tri godine
– kazao je za Kurir Jelenić.

Mislite da možete da oživite klub i vratite ga na staze stare slave?

– Najvažnije je da smo krenuli, a nadamo se da možemo nešto da napravimo. Očekujem da negde u februaru, martu uđemo na „25. maj“ i počnemo da treniramo kako treba. Sigurno ima potencijala. Videćemo. Jasno je da Partizan ima najjaču školu vaterpola i imao je i u Jugoslaviji, tu nema priče. Ali normalno je da i iz Zvezde može da se stigne do reprezentacije.

Čime biste bili zadovoljni na kraju debitantske sezone?

– Sigurno da igramo u finalu s Partizanom. To je maksimum koji mi možemo u ovoj sezoni. Nadam se da možemo da dobijemo Vojvodinu. Jednu utakmicu smo izgubili 5:3, drugu sa 7:6, iako smo tri minuta pre kraja vodili sa 6:5, i to s relativno štetnim suđenjem po nas – zaključio je Jelenić.

Повезане вести