Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић: „Лаж је да Гаспром одлази“

Генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, демантовао је писање руских медија да би црвено-бели могли да остану без спонзорства руског нафтног “џина” Гаспрома услед пандемије коронавриуса и кризе ове компаније.

– „Видим да се то појавило и у домаћим медијима. То је лаж. Не знам како је то некоме пало на памет. Ми имао чврст уговор са руском компанијом од 4.000.000 евра на годишњем нивоу“ – рекао је Терзић за ТВ Звезда.

– „Газпром спонзорише такве клубове као што су Црвена звезда или Авангард из Омска. И док у хокејашком клубу постоји потенцијал у времену које долази поставља се питање зашто је потребан српски клуб после пандемије када ће читав свет да смањи трошкове. Сасвим је могуће да управо Црвена звезда буде први кандидат за прекид сарадње, бар привремен“ – наводи се у тексту који је објавио руски портал „nevasport.ru“

Црвена звезда и Гаспром су пре неколико месеци продужили сарадњу која траје већ пуну деценију. Руски нафтни гигант даје црвено-белима годишње око 4.000.000 евра.

Када је Звезда била пред банкротом, дужна више од 50.000.000 евра, Гаспром је пружио руку спаса клубу из Љутице Богдана 2010. године. Био је то договор иза којег је стајала држава, када је овај руски џин преузео Нафтну индустрију Србије. На источној трибини стадиона “Рајко Митић” стоји натпис Гаспром.

(извор: maxbetsport.rs)

Повезане вести

2 comments

Marko апр 16, 2020 at 11:50

B R U K O i S R A M O T O

Reply
Srbin апр 16, 2020 at 11:48

Odlaziš li ti JANIČARE?!

Reply

Leave a Comment