Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЗвездаши широм светаНајновијеТрансфериФудбал

Некадашњи играч Базела, Штутгарта и Интера жели у Црвену звезду

Његова жеља је да каријеру заврши у Црвеној звезди, а хоће ли му се остварити, одлука је на Дејану Станковићу. Некадашњи репрезентативац Србије Здравко Кузмановић истакао је да би волео да заигра за црвено-беле у смирај успешне каријере.

Србин, рођен у Швајцарској започео је каријеру у Базелу, одличну ролу потом пружио је у Фиорентини, Штутгарту, а то га је препоручило Интеру.

– „Ја бих волео да каријеру завршим у Црвеној звезди, међутим не зависи све од мене. Шта играч хоће, а шта клуб жели то су два различита света. Волим Звезду, волим наш народ, долазим у Крагујевац и Београд, одушевила ме је Србија“ – истакао је Кузмановић у интервјуу за „Меридиан спорт“.

Здравко Кузмановић је рођен 22. септембра 1987. године у швајцарском Туну. Играчку каријеру је започео у млађим категоријама Дурнаста, а преко омладинаца Јанг Бојса из Берна стигао је у екипу Базела. Пуз га је затим водио преко Фиорентине, а пуне четири године са доста успеха носио је дрес немачког Штутгарта. Од 2013. до 2015. био је члан миланског Интера, након чега се враћа у Базел, а период од 2016. до 2018. провео је на позајмицама у Удинезеу и Малаги. Када је реч о репрезентативној каријери наступао је за младу селекцију Швајцарске, а затим се определио за српски национални дрес који је облачио 50 пута и био стрелац шест погодака. Са репрезентацијом Србије наступао је на Светском првенству у Јужноафричкој Републици 2010. године.

(извор: hotsport.rs)

Повезане вести

1 comment

ivan niksic апр 11, 2020 at 21:30

Ako je spreman i ako moze da pruzi vise i bolje,uz svo svoje veliko iskustvo i znanje sto ga je do sada sticao, od ovih sada igraca koji igraju na njegovoj poziciji i na korektnom nivou evropskih pandana na sredini terena, onda je svakako dobrodosao, ALI ako ce samo doci onako ,manekenski’ da cisto zavrsi karijeru i da se provlaci na staru slavu i ime i zauzima nekom mladjem uz to mjesto, i da igra poput Luna i Milijasa koji su dosli zadnju godinu svoje karijere cisto bez nekog efekta i doprinosa, onda NIKAKO I NIPOSTO! ,Idemo dalje!’

Reply

Leave a Comment