Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Родић одговорио Ван Ла Пари

Претходног лета као велико појачање за Лигу шампиона у редове нашег клуба је из Енглеске стигао Холанђанин Раџив Ван Ла Пара. Очекивало се да ће својим искуством допринети играма црвено-белих у елитном европском такмичењу, али врло брзо се показало да ће новопридошло лево крило постати једно од највећих промашаја у историји нашег клуба. На 11 одиграних сусрета једном се уписао у листу стрелаца и то у сусрету националног купа против екипе Трепче из Косовске Митровице, а чињеница је да не само да није донео превагу у Евро куповима, већ је и у оквиру домаћих такмичења био у потпуности инфериоран. Доласком Дејана Станковића на место шефа стручног штаба Ван Ла Пара је и дефинитивно склоњен из такмичарског погона и заједно са још двојицом летошњих „појачања“ Жандером и Кањасом тренирао је одвојено од остатка екипе.

После скоро једномесечних преговора Црвена звезда је успела да раскине уговор са Ван Ла Паром, и бар смањи и онако огромну штету. Холанђанин је објавом на Инстрагаму о лошем искуству и наученој лекцији очигледно изиритирао добар део Звездине свлачионице, па је један од најискуснијих у нашем клубу Милан Родић имао потребу да реагује:

– „Знате и сами да се врло ретко оглашавам у медијима и да највише волим да причам на терену. Али овога пута сам осетио потребу да кажем пар реченица, и да се обратим звездашкој јавности. Као један од искуснијих играча, са дугим стажом на Маракани, не могу да оћутим на реакцију бившег саиграча Раџива Ван Ла Паре. Он можда, и понављам можда, има играчких квалитета. Међутим, узимајући у обзир његово незалагање, и то у клубу са ореолом бившег европског и светског шампиона, боље није могао да прође. А из његовог „лошег искуства“ му хвала што смо добили Жељка Гаврића, момка који има све предуслове да направи озбиљну каријеру. Ми старији бићемо ту да му у томе помогнемо да у томе успе“, поручио је Милан Родић.

Очигледно много тога се таложило у свлачионици Црвене звезде, и да је стартер на пет мечева Лиге шампиона нешто дебело згрешио у комуникацији са старим Звездиним снагама.

– „Из његове научене лекције ми ћемо да извучемо много више поука него он. Ми смо ти који су гинули, борили се иза ове три године направили незабележене резултате. Он је морао да буде срећан што је део наше свлачионице. Уместо тога он је изабрао да пише поруке по Инстаграму… Да причама о лошем искуству и наученој лекцији пљује по клубу, Мистеру и бившем тренеру Милојевићу, Џајићу, Терзићу, Мркели и Мијаиловићу.“

На крају је Родић, уз речи да за свлачионицу српског шампиона, Звездин дрес представља светињу имао директну поруку за Ван Ла Пару.

– „Желим му много среће у даљој каријери. Желим му да му нови клуб поново има трофеје првака Европе и света. Мада нешто нисам сигуран да ће успети у томе. Тек ће онда да схвати где је био у какву је привилегију имао“, додао је Родић.

(извор: mozzartsport.com)

Повезане вести

Leave a Comment