Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Вукановић: „Сачувати здравље и здрав разум“

Нападач Црвене звезде Алекса Вукановић одлучио је да време у Ванредном стању проведе у Новом Саду. Придржава се свих препорука државних органа, инструкција из клуба о раду и нада се да би ускоро живот могао да се врати у нормалу.

Пандемија корона вируса је паралисала планету, преко милион и по је заражених, много је умрлих у ово доба напредне медицине. Негде сам од старта најозбиљније схватио да је неопходно смањити контакте на минимум. Девојка Кристина и ја смо сами у стану у Новом Саду и не идемо чак ни код фамилије јер не желимо да их угрозимо. Питамо родитеље треба ли им нешто из продавница, али су они, хвала Богу, здрави и мобилни тако да нам се углавном захвале на понуди јер све могу сами. У овим околностима најважније је сачувати здравље а посебно здрав разум. Останимо код куће, будимо уз најмилије, све пролази па ће и ово проћи – уверен је Алекса.

Дани личе један на други. Тренинг, ручак, одмор нека забава у току вечери и тако већ више од три недеље.

– Навикао сам се, ми спортисти смо углавном рутинери. Овако уређено нам изгледају и припреме само што су ове боље јер су уз нас наше породице. Није ми досадно, имам план рада а вече проведемо уз неку добру серију као што је „Тајкун“, филм, неку видео игрицу. Не излазимо из куће без преке потребе, не посећујемо друге људе, чувамо и себе и друге.

Стручни штаб шаље план тренинга, циљ је одржати бар физичку спрему колико се може у овим околностима.

– Клуб нам је обезбедио собне бицкле, траке, још неку потребну опрему и радимо под стручним надзором. У свакодневном смо контакту са Мистером и стручним штабом, причамо много и једва чекамо да се вратимо на терен. У последње време трчим и напољу, у близини стана али уз „пуну ратну опрему“ – маску и рукавице. У овом тренутку је битно да останемо здрави и колико-толико физички припремљени да бисмо лакше одрадили тренажни процес који нас чека пред наставак првенства. Једва чекам да поново кренемо са нормалним радом, нема тог тренинга који може лопту да замени.

Не сумња стрелац златног гола против Јанг Бојса у Београду за други улазак у групну фазу Лиге шампиона да титула неће променити власника, али са саиграчима за сву указану хуманитарну помоћ у Ванредном стању заслужују чисту десетку.

Помажемо колико смо у могућности и не волимо да причамо о томе. У нашој свлачионици влада породична атмосфера, у свакодневном смо контакту и кад је потребно реагујемо на наш начин – брзо и сложно. Зато апелујем на све грађане у Србији да буду социјлано одговорни како бисмо заједно што пре прегурали пандемију – истиче Вукановић.

The post Вукановић: Сачувати здравље и здрав разум appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment