Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатДруги пишуНајновијеФудбал

СЛС би могла да се настави у јуну. Клубови подељени око система такмичења

УЕФА је дала рок да се сва првенства заврше до почетка августа и док велике европске лиге разматрају играње у јулу и августу, мање гледају да се све заврши далеко пре почетка европских квалфикација.

Није исто за клубове из лига „петице“ и мањих првенства. Они из оних најјачих европских лига не морају у августу да по убрзаном року играју европске квалфикације. Због тога у мањим лигама праве план како да што је раније могуће заврше суспендована првенства због корона вируса.

Слична ситуација је и код нас, још увек није познато када би првенство могло да се настави пред наравно празним трибинама. Како „hotsport.rs“ незванично сазнаје, то би могло да се догоди крајем маја, а реалније је првих дана јуна. Сви клубови би пре тога добили две до три недеље да спроведу мини припреме, како би се избегле повреде.

Проблем је и крај првенства, а клубови су подељени. Део чланова Супер лиге Србије и Прве лиге Србије је за то да се све настави редовно и игра на свака три дана и тако до краја јула, што онима који би почели сезону у Европи у августу не би дало ни дан предаха, већ би добро истрошени ушли у европске квалфикације, што се не исплати српском фудбалу у целини.

Други део клубова је за то да се одиграју само четири преостала кола без плеј-офа. Борба за титулу је скоро решена, Црвена звезда има 11 бодова предности у односу на другопласирани Партизан, а у четири кола би било довољно времена да се види хоће ли у Европу Војводина, ТСЦ Бачка Топола или Чукарички.

Такође, било би настављено такмичење у Купу Србије које је стигло до четвртфинала и које делује за сада занимљивије од саме лиге. Куп би такође променио систем и до краја би се играо само по један меч.

Разматра се да ове сезоне не буде испадања из Суперлиге Србије, већ да сви остану, а да најбоља два тима из Прве лиге Србије изборе пласман у „елиту“ и следеће године буде 18 клубова, што би вероватно био крај за плеј-оф који се више не би играо.

Наравно, ово су за сада незваничне информације, чека се одлука ФС Србије и Заједнице Суперлиге Србије.

Повезане вести

3 comments

Delije Sever Ns апр 8, 2020 at 18:37

Đole „Bari 91″…Živ bio brat moj.Da ste živi,zdravi ti i tvoji i svi ostali koji čitaju ovaj portal.Da ovo zlo prođe što pre i da se vratimo na tribinu Severa da uživamo kad igra naša Zvezda „Šampion“…Po meni odigrati još 4,5 utakmica i bez plej ofa pošto se već sve zna.1,2 iz druge lige da uđe u prvu a iz ove niko da ne ispadne i od sledeće sezone da ima 18 timova i to bez plej ofa i to je mislim najrealniji scenario.Kup odigrati po jednu utakmicu i to je to.Bez veze izlagati igrače nepotrebnim utakmicam u plej ofu kad se sve zna.I polako se pripremiti za sled.sezonu i Kvalifikacije za evropu.

Reply
ĐOLE BARI 91 апр 8, 2020 at 22:53

HVALA BRATE,ŽIVI BILI TI I TVOJA FAMILIJA,VEČNA JE ZVEZDA,VEČNA JE SRBIJA .

Reply
ĐOLE BARI 91 апр 8, 2020 at 17:29

POZDRAV MOJOJ BRAĆI ZVEZDAŠIMA,NEKA NAS SVE ČUVA GOSPOD BOG I DA IZ OVOG UŽASA IZAĐEMO ŠTO PRE…SVAKO DOBRO SVIMA

Reply

Leave a Comment