Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Симић: „Посветите се породицама“

Фудбалер Црвене звезде Вељко Симић, као и његови саиграчи вредно тренира у карантину како би се у што бољој форми вратио на терен после ове паузе. Признаје да још не може да се навикне на вишак слободног времена али зна да га искористи на најбољи начин.

Генерално не можемо да урадимо много. Оно што јесте до нас, то је да останемо у максимално-могућној физичкој форми, да пробамо да задржимо телесну тежину онако како би требало. Сви, наравно, једва чекамо да почну прави, групни, тренинзи на терену, јер је то ипак оно право. Тренинзи углавном изгледају тако да се фокусирамо на физику, на тим стварима које радимо у загревању. Стабилизација, трбушњаци, горњи и доњи део тела како би тело одржали у што бољој форми. Недостаје нам рад са лоптом али ћемо бар овим радом код куће лакше моћи да се вратимо групним тренинзима – нагласио је Симић.

За изданка Звездине омладинске школе дани у новим околностима су благо речено збуњујући.

– Морам признати да ми је ово доста чудна ситуација. У фудбалу сам од малена и навикао сам да много тренирам, да играм утакмице, путујем на гостовања, као и да проводим време у карантину, тако да ме је овај вишак слободног времена мало збуњује. Међутим, значи ми што проводим време са породицом, то ми такође и веома прија јер немам много времена у току сезоне да се дружим толико са њима. Углавном читам књиге, гледам филмове и серије, покушавам да прекратим време. Наравно, тренирам колико год је могуће, али искрено је за мене ово чудна ситуација.

Много утакмица је иза наших фудбалера.

– Ми смо скоро кренули са пролећном полусезоном тако да нисмо стигли ни да одиграмо толико утакмица узастопно. Ова пауза и није дошла у неком добром моменту, али не сумњам да ћемо се вратити још бољи, још јачи и да ћемо бити спремни за наставак. Такође, пошто нисам „гејмер“ и нисам зависан од тих игрица више волим да проводим време гледајући филмове и то ми веома прија.

Такође, фудбалер који носи Звездин дрес са бројем „21“ имао је поруку и за наше навијаче.

Није баш најлашки период за нас фалере. Генерелно, професионални спортисти нису навикли на овако специфично време где имамо мањак тренинга, а нарочито екипног рада. Међутим морамо се прилагодити и изгурамо ову ситацију. Најважније је да будемо одговорни, а мислим да ће бити времена на претек и за утакмице, али и за нове успехе које ћемо, верујем, ређати. Навијачма бих поручио да остану код куће. Тешко је, али показали смо смо много пута да смо јачи од многих противника, нека буде и сада тако. Желим да им кажем да се, после ове паузе, видимо сви на Маракани, и да се радујемо новим победама – завршио је Симић.

The post Симић: Посветите се породицама appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment