Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОстало

И црвено-бели дизачи тегова тренирају у кућним условима

Ситуација у нашој земљи која је настала услед пандемије вируса „COVID 19“, не само што је зауставила сва дешавања у земљи, већ је и направила праву пометњу и у спортском свету.

Не постоји спортиста који ће рећи да је спреман дочекао ову ситуацију и коме ова ситуација погодује. Спортисти у свим спортовима сада муче велику муку да остану у доброј физичкој форми за наставак даљих надметања када се ова агонија буде завршила. Свакако, једни од оних којима је ова ситуација најтеже можда пала су дизачи тегова. Спорт у коме је поред технике, физичка снага најбитнија.

Владимир Јовић, такмичар нашег клуба, јавио нам се после управо завршеног „кућног тренинга“.

Како проводиш време у изолацији и како успеваш да физички одржаваш кондицију?

Ја кажем чим је Звезда узела прве медаље, сутрадан је уведено ванредно стање. Шалим се. Јако тешка ситуација. Фрустрирајућа. Управо сам завршио „кућни тренинг“, радим на истезању, умереној хипертрофији, статичким вежбама, на разне начине користим прилику да одржим колико толико физичку снагу. Нама дизачима је мислим најтежа ситуација јер немамо велике тежине у кућним условима да би тренирали. Код нас у спорту је битна снага. Вероватно да ће драстично опасти, али срећа је што тело и мишићи памте, па се веома брзо кроз пар недеља све врати поново. Зато се колега из клуба и ја сада „одржавамо,“ како би избегли велике падове. Иначе у изолацији доста читам, одмарам, чак сам и био волонтер на својој општини. Истина, требало ми је мало одмора, али не оволико. Пратим и постујем упутства која дају државни органи. Надам се да ће се све ово брзо завршити па ћемо се сви из света спорта вратити дневним обавезама. И овом приликом апелујем на људе да остану код куће, тако једино можемо да спасемо себе и људе око нас.

The post И црвено-бели дизачи тегова тренирају у кућним условима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment